PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Neix el Sipaag, sindicat que prendrà el relleu a l’Apaag

El personal adscrit a l’Administració pública s’hi podrà afiliar

Per E. J. M.

Assistents a una assemblea de l’Apaag i del SEP, celebrada el setembre del 2012.
Assistents a una assemblea de l’Apaag i del SEP, celebrada el setembre del 2012. | TONY LARA
El Registre d’Organitzacions Sindicals ha publicat al BOPA el dipòsit dels estatuts i, per tant, la inscripció d’una nova organització sindical: el Sindicat del Personal Adscrit a l’Administració General (Sipaag). El sindicat representa «tots els treballadors afiliats al mateix sindicat que prestin serveis com a funcionaris, o agents de l’administració de caràcter indefinit, adscrits a l’Administració general».
 
El Sipaag neix amb una junta executiva en funcions, la mateixa junta que, actualment, té l’Associació de Personal Adscrit a l’Administració General (Apaag). El president de funcions de l’Apaag, Albert Verdú, va recordar ahir que l’assemblea de l’entitat, a la qual hi ha uns 400 afiliats, va aprovar que se seguissin els passos pertinents perquè l’associació passi a ser un sindicat. Després d’estar mesos redactant els estatuts del Sipaag, ara ja s’han dipositat al Registre d’Organitzacions Sindicals.
 
El Sipaag, però, neix buit, sense pressupost ni afiliats. El pròxim pas serà el traspàs dels afiliats i dels actius de l’Apaag al Sipaag, i la desaparició de l’Apaag. «El personal adscrit no és un cos especial, i hem decidit fer el canvi a sindicat per donar-nos cobertura legal», va aclarir ahir Verdú. Si algun dia hi ha llei sindical, el personal adscrit a l’administració general ja s’hi podrà acollir.
 
Els estatuts del Sipaag estableixen que el sindicat inicia l’activitat amb una executiva en funcions però que en els pròxims sis mesos s’han de celebrar eleccions per escollir una nova junta directiva. El primer pas ja està fet. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT