PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’ABA planteja la situació actual davant de la comissió del ‘cas BPA’

L’anàlisi de l’estat actual del sector financer, punt principal

Per IVÁN ÁLVAREZ

Bona part dels membres de la Comissió especial de vigilància i prevenció de risc per a l’estabilitat financera.
Bona part dels membres de la Comissió especial de vigilància i prevenció de risc per a l’estabilitat financera. | EL PERIÒDIC
El president de l’Associació de Bancs Andorrans (ABA), Xavier Cornella i Esther Puigcercós, la directora  general, van comparèixer ahir al matí davant la Comissió especial de vigilància i prevenció de risc per l’estabilitat financera. Aquesta primera trobada va servir per analitzar la situació actual del sector financer andorrà i van respondre a les preguntes i plantejaments dels consellers amb les implicacions de l’afer BPA.
 
En aquesta esperada aparició, l’ABA va presentar als membres de la comissió especial les línies generals de les preocupacions i neguits que té actualment sobre la taula el sistema bancari, en la mateixa línia que va fer l’AREB o altres organismes que també han comparegut. Cornella i Puigcercós van presentar també el marc global,el recull de la legislació, l’status quo, així com de quina manera estan influenciant els diferents organismes exteriors, amb les normatives, les directives europees o el Moneyval. A més, es va valorar l’afer BPA i, tot i posar sobre la taula el tema de la confidencialitat, la reunió va ser llarga i els membres de la comissió no van poder insistir en aquest aspecte. La trobada va deixar bona sensació als membres de la comissió que esperen, ara, poder recollir la informació demanada a les autoritats per poder valorar-la i definir el següent pas a fer. Són conscients que encara queda molta feina a fer, molt a reflexionar i que s’ha d’insistir en el tema de la documentació. El proper dimecres no hi haurà compareixença especial i la comissió tindrà diferents reunions de síntesis. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT