PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Amb el Club Karate Jion, van set clubs

Sergi Herver obrirà un nou espai a la Massana el pròxim 5 d’octubre

Per Iván Moure

Xavi Herver –al centre– amb els nens en un desplaçament de la FAK.
Xavi Herver –al centre– amb els nens en un desplaçament de la FAK. | FACEBOOK
El Principat compta avui en dia amb sis clubs de karate: els Shotokan d’Encamp i Andorra la Vella, el  Kyokushin-do, Fudo-Shin d’Escaldes, Xavier Herver d’Ordino i l’Urban Gym de la Massana. Per si no fos poc, el pròxim 5 d’octubre s’obrirà també a la parròquia massanenca el club Jion.
 
Sergi Herver, lluitador internacional andorrà de 22 anys, recent llicenciat en INEF i fill de l’actual president de la Federació Andorrana de Karate (FAK), Xavier Herver, serà el cap visible d’aquesta nova entitat, que estarà ubicada al camí de les Escoles en un espai cedit pel Comú. «Obrim per cobrir una demanda», assenyala Sergi, també director tècnic de la FAK, per afegir: «Fa més d’un any que havíem parlat amb el Comú perquè era necessari, hi havia molts nens interessats».
 
A falta de poc més de dues setmanes per a l’obertura hi ha una vintena de preinscrits, gràcies sobretot a la publicitat del boca a boca. Per apuntar-se tan sols cal tenir més de quatre anys i, per als indecisos, es permet l’assistència gratuïta a un parell de classes. «De moment no ens centrarem en la competició. Volem una bona promoció del karate, transmetre els valors d’aquest esport i si el club creix ja ens plantejarem més reptes en un futur».
 
La competició tampoc és una gran prioritat per a Sergi. L’any 2013 es va trencar el lligament creuat exterior del genoll esquerre i va requerir d’un any de recuperació i més de mig d¡entrenaments per enfortir la cama. «Ara ja estic del tot bé, puc posar la cama sense por», assegura. A l’octubre, per exemple, competirà a l’Open d’Arganda del Rey a Madrid, quan ja hagi inaugurat el club Jion.
 
El seu pare i president de la FAK, està encantat amb la creació del setè club: «Tenim gairebé 300 llicències i amb aquest club nou les superarem segur. Està clar que si anem camí de tenir set clubs a Andorra, la salut del karate és fantàstica», va assegurar Herver amb orgull.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT