Dominar la segona part no serveix per evitar la primera derrota

L’FC Andorra es veu dominat al primer temps, en la represa desperta però es veu incapaç de marcar

Per JOAN JOSEP BLASCO

Sebas Gómez es veu superat amb un cop de cintura d’un jugador del Martinenc.
Sebas Gómez es veu superat amb un cop de cintura d’un jugador del Martinenc. | Dani Falcón
En dos partits que porta disputats a l’FC Andorra li ha quedat ben clar que manar i portar la inicaitiva en només una part no serveix per guanyar. Això és la Primera Catalana i les coses són molt diferents al curs passat. Al camp de l’FC Martinenc va sumar la primera derrota de la temporada (1-0). Al segon període va buscar el gol de l’empat amb insistència, però no va poder marcar per tornar com a mínim amb un punt.

Amb les baixes que acumulaven els tricolors, Justo Ruiz va treure l’onze inicial més lògic, que podria ser perfectament l’alineació de sortida en un partit sense la quantitat de falta d’efectius com les que es reunien al Guinardó. Els barcelonins de sortida van dominar, mantenint la possessió de la pilota i provant d’arribar a la porteria andorrana, però sense encert en la darrera passada. Els locals van demanar penal en una caiguda de Peque dins l’àrea i posteriorment els dos conjunts van gaudir d’ocasions. Per banda local Esteban xutava desviat una passada per banda de Silver, mentre que per la visitant era Arturo qui ho intentava. Una falta de Cisteró sobre Peque al vèrtex de l’àrea s’encarregava de xutar-la Silver, amb l’esfèrerica escapant-se per poc del seu objectiu. El Martinenc era superior i Peque, en jugada personal assistia a Arranz, que veia com la defensa rebutjava la pilota quan anava a rematar dins l’àrea petita.

Als tricolors els costava arribar a porteria. Però Arturo va estar a punt de fer moure el marcador. Entre el porter Carulla i el central Xavi van rebutjar l’ocasió que va tenir. Arranz no va perdonar al 37. Robava una pilota a Oriol en zona defensiva andorrana, encarava Pol i amb un xut amb l’exterior, tot i l’opció d’Oriol i Àlex, marcava ajustant el cuir a la base del pal llarg. El Martinenc havia arribat en vàries ocasions i per fi trobava el premi buscat. I tot seguit, amb el cop rebut pels tricolors, va estar a punt de fer el segon. Aleix rematava tot sol a boca de canó i aquest cop Pol realitzava una gran aturada.

La segona part es va viure d’una altra manera. Els tricolors estaven obligats a marcar i van buscar el gol, prenent la iniciativa. En la sortida d’un córner Àlex rematava de cap massa alt. Riera va intentar-ho de lluny. Etzibava un xut col·locat des de fora l’àrea, però Carulla estirant-se rebutjava la pilota. L’FC Andorra continuava exercint el seu domini i l’equip del Guinardó ho estava passant realment malament. A 10 minuts per al final una jugada en banda dreta acaba amb una passada que el porter desvia en curt i Arturo, que es troba la pilota a sobre, remata de cap fora a dos metres de la línia de gol. Per part local, Aleix servia ràpidament una falta llunyana que a punt va estar de sorprendre Pol. Fins al darrer instant ho van provar. A l’última jugada Riera treia una falta quasi del mig del camp, enviant la pilota a l’àrea i Carulla amb els punys la rebutjava. A la segona part els de Justo Ruiz van merèixer més, però no van ser capaços de materialitzar cap ocasió.

Justo Ruiz: «La segona part és espectacular»

El tècnic marxava trist del Guinardó, però «orgullós del que hem estat capaços de fer. La segona part és espectacular. És la millor que hem fet des de que sóc entrenador de l’FC Andorra. Donava gust veure l’equip». Amb aquest rendiment, «si continuem així no tinc cap dubte del que som capaços de fer aquesta temporada». Lamenta com es va produir el gol: «Aquestes errades es paguen molt cares a Primera Catalana».