PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

La Seu obre dilluns el registre d’acollida pels refugiats sirians

Les famílies es podran inscriure al Consorci i l’Oficina d’Atenció

Per EL PERIÒDIC

Un grup de refugiats, després de passar la frontera entre Sèrbia i Croàcia, ahir.
Un grup de refugiats, després de passar la frontera entre Sèrbia i Croàcia, ahir. | EFE / ANTONIO BAT
Després d’aprovar la moció en la darrera sessió parlamentària, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell obrirà la setmana vinent el registre de persones o famílies acollidores de refugiats sirians. Així mateix, el consistori urgellenc, arran d’oferiments de particulars, crearà també un registre d’urgellencs que tinguin la voluntat d’oferir el seu ajut des d’altres àmbits, segons ha informat RàdioSeu.
 
D’aquesta manera, la tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones, Anna Vives va explicar ahir que han arribat peticions per col·laborar en l’atenció dels refugiats però sense ser possible l’allotjament. Per tant, «es pot ajudar oferint una ocupació temporal, cura des diverses vessants professionals o amb l’acompanyament en l’adaptació al municipi».
 
El registre, que serà efectiu a partir del proper dilluns, 21 de setembre, es podrà formalitzar a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament urgellenc i a les dependències del Consorci d’Atenció a les Persones, en els seus respectius horaris d’atenció al públic. Vives també va voler remarcar que encara no se sap si finalment arribaran persones refugiades a la Seu i a la comarca de l’Alt Urgell i, en cas que se n’acollin, es desconeix quin en serà el nombre. Tot i això, va subratllar que «cal tenir el dispositiu al més a punt possible per quan sigui necessari». A més, Vives va fer notar que la línia de treball que s’endega per fer front a aquesta problemàtica és paral·lela i no interfereix en la feina habitual dels serveis socials bàsics. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT