PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Bonet demana explicacions a Govern vers la crisi de l’UDV

La consellera presenta cinc preguntes a l'Administració

Per EL PERIÒDIC

Sílvia Bonet formula cinc preguntes sobre la retirada del màster, les supervisions i la qualitat de l'ensenyament.
Sílvia Bonet formula cinc preguntes sobre la retirada del màster, les supervisions i la qualitat de l'ensenyament. | TONY LARA
La consellera general de Socialdemocràcia i Progrés, Sílvia Bonet, va presentar ahir cinc preguntes –que el Govern haurà de respondre per escrit– en relació a la crisi de la Universitat de les Valls (UDV). Aquesta tramesa de preguntes ve en relació a la publicació del Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA) del passat 19 d’agost, on es mostrava el decret de retirada de l’oficialitat al pla d’estudis del màster en odontologia de l’UDV. 
 
D’aquesta manera, la primera de les cinc preguntes trameses demana que el Govern expliqui «quines han estat les motivacions que han portat l’executiu a optar per aquesta opció i per què no ha aplicat el procediment establert en la legislació vigent». La segona pregunta remarca que no hi ha hagut «cap contacte amb la direcció de la Universitat de les Valls i el ministre d’Educació i Ensenyament, segons declaracions d’aquest mateix», per tant, Bonet pregunta al Govern si realment considera que l’UDV compleix actualment amb els compromisos adquirits pel titular en sol·licitar-ne l’autorització de creació segons els criteris de l’article 6.4 de la llei 23/2008.
 
Pel que fa a la pregunta tres, la consellera vol que s’expliqui quines han estat les tasques de supervisió de la Universitat de les Valls que ha desenvolupat el ministeri d’Educació durant el curs passat i quins han estat els resultats i les conclusions d’aquelles tasques de supervisió. Tantmateix, en la pregunta quatre, Bonet demana al Govern quines acciones pensa emprendre arran de la situació actual de l’UDV. I respecte la cinquena pregunta, la consellera vol saber si el Govern ha rebut algun informe de l’Agència pública sobre la Qualitat de l’Ensenyament Universitari (AQUA) que demanés o aconsellés la renovació del pla d’estudis en odontologia de l’UDV. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT