PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’Ourense i dos més pujaran a l'ACB el 2016-2017

L’assemblea general manté les places d’ascensos i descensos a ACB i LEB Or i ajorna el problema per al juny

Per ALBERT CANES

Imatge de l’assemblea general de l’ACB celebrada ahir a Barcelona
Imatge de l’assemblea general de l’ACB celebrada ahir a Barcelona | ACB MEDIA
Les competicions de l’ACB i LEB Or es desenvoluparan amb normalitat per a la temporada 2015-2016. Hi haurà dos places reservades per a l’ascens a la màxima categoria espanyola, i dos són per al descens a LEB Or. L’única diferència és que hi haurà un equip que segur que pujarà a la Lliga Endesa: El Club Ourense Baloncesto. Els equips van ratificar el preacord entre l’entitat gallega i l’associació per permetre la seva inscripció de cara al curs 2016-2017 sense importar el seu resultat a nivell esportiu i poden ser tres els equips que pugin. 
 
Com qualsevol equip que puja, però, el club gallec «haurà d’abonar la quota d’entrada i el fons de regulació d’ascensos i descensos, i complir les mateixes condicions i requisits estipulats en l’article 8 del Reglament de Competició de la Lliga professional per a tots els clubs de l’ACB que participin en les competicions de la indicada temporada». 
 
D’aquesta manera, els clubs aplacen el problema que han patit durant aquest estiu fins el juny de l’any vinent quan acabi la temporada. La qüestió està en què són tres els equips que tenen possibilitats de pujar a la màxima categoria de cara a la següent temporada i només són dues les places reservades al descens. L’ACB, però, ha pres aquesta decisió conscient que en els últims anys no s’ha donat mai la circumstància que més de dos equips han complert els requisits que manen per pujar i per tant no caldria prendre cap decisió difícil, com augmentar el nombre d’equips que conformen la categoria ja que aquesta no seria una situació del tot viable, per ara. «Una lliga amb 19 equips seria un problema molt gran, i s’intentarà resoldre la temporada que ve», va explicar el president del BC MoraBanc Andorra, Gorka Aixàs, després de l’assemblea en la qual ell hi va ser juntament amb Francesc Solana. 
 
L’associacio ha pres aquesta deicisió també perquè per aquest curs 2015-2016 era inviable tenir una lliga de 19, per la qual cosa es va veure que l’opció més viable era la de oferir una plaça a l’Ourense de cara a la temporada vinent en comptes per aquesta, cosa que el club gallec va acceptar. Si no s’hagués arribat a aquest preacord, el Consejo Superior de Deportes (CSD), agent clau en el desenvolupament del serial de l’estiu, hagués obligat a l’ACB a inscriure l’Ourense i tenir una lliga de 19 equips. Per aquest motiu, el problema d’augmentar la lliga a 19 s’aplaça per a l’any vinent, a l’espera de veure si tots els equips que han de pujar compliran els requisits. Una altre de les opcions de fer baixar tres equips no va ser contemplada.
 
Ofertes televisives

L’altre punt de l’assemblea ahir va ser l’avaluació de les ofertes rebudes per a l’explotació dels drets audiovisuals, de les quals encara no hi ha cap tracte tancat, oficialment. «Podria ser un bon acord si es consuma, el plantejament ens ha semblat satisfactori», va comentar Aixàs. Segons alguns mitjans digitals espanyols, Movistar+ podria retransmetre partits de l’ACB aquesta temporada, la qual cosa permetria als abonats andorrans a la fibra òptica veure’ls.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT