PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El tercer assalt entre el Sant Julià i l'FC Santa Coloma, a la supercopa

El Don Denis i un Tic Tapa renovat s’enfronten diumenge per obtenir el títol de supercampions d’Andorra

Per ALBERT CANES

Jesús Coca pica el penal que va decidir la final de la Copa Constitució en favor del Restaurant Tic Tapa Sant Julià, el passat mes de maig.
Jesús Coca pica el penal que va decidir la final de la Copa Constitució en favor del Restaurant Tic Tapa Sant Julià, el passat mes de maig. | SÍLVIA CASALS / FAF
Torna el futbol andorrà. Abans de començar amb la Lliga, els aficionats del Principat al futbol tindran un primer bon tast aquest diumenge a les 17h a l’Estadi Comunal. El Don Denis Santa Coloma i el Restaurant Tic Tapa Sant Julià es disputaran el primer títol en joc de la temporada: la Supercopa d’Andorra. 
 
Serà el tercer enfrontament a partit únic en un any en el qual els dos conjunts es juguen un títol, després que també protagonitzessin la Supercopa de l’any passat i la Copa Constitució, el maig passat. En les dues ocasions, les victòries van ser per a l’equip lauredià, però les diferències respecte als altres dos enfrontaments són importants, sobretot perquè el Tic Tapa s’ha reforçat considerablement aquest estiu i té ara una equip més nombrós. «Estic satisfet perquè ara tenim una plantilla per competir amb totes les altres, abans teníem un equip competitiu, però amb pocs efectius. A més a més, això és bo perquè ara hi haurà més competitivitat entre els jugadors per guanyar-se el lloc en l’onze inicial», va comentar el tècnic de la UE Sant Julià, Raúl Cañete. 
 
En total, han estat vuit les noves incorporacions al conjunt lauredià, quatre que es van realitzar per jugar l’Europa League (Edu Peppe, Bruninho, Rafa Santos i Carlos Gómez) i les altres quatre després (Sonejee, Alfi Conteh, Aaron Martín i Luisao). Per altra banda, les baixes que ha patit el Sant Julià han estat les de Arturo Gándara, Fabio i Nacho Quirino. 
 
Cañete, però, va explicar que el seu conjunt està en un procés d’adaptació amb els nous jugadors, cosa que no necessita el Don Denis: «Nosaltres encara estem en una fase d’adaptació física i tàctica perquè hem incorporat a molts jugadors nous. No diria que estem en pretemporada, però sí que som en un període d’inici de competició ja que encara no hem jugat cap partit amb punts o algun títol en joc».
 
La situació del Sant Julià és totalment diferent a la del Santa Coloma, que afronta la nova temporada amb només tres fitxatges (Iban Parra, Víctor Rodríguez i el recent incorporat Xaime Noguerol, un jugador gallec que ocupa el mig camp) i tres baixes (Chema, Lucas i Alejandro Romero). El tècnic del Dos Denis, Richard Imbernón, va parlar del fet que el Tic Tapa hagi d’ajustar l’equip a nivell tàctic pot anar en el seu favor: «Ens afavoreix perquè els seus jugadors han d’adaptar-se a la filosofia de l’equip, i nosaltres hem afrontat la pretempoarada amb la plantilla d’anys passat, menys quan hi havia compromisos internacionals». 
 
Tot i això, Imbernón va acceptar que el Sant Julià ha fet un pas endavant en quant a qualitat aquesta estiu: «Crec que veurem el millor Sant Julià dels últims anys. Tenen una plantilla més compensada i el duel serà igualat. Per a mi és una incògnita el que ens espera del seu joc. Amb l’equip que tenen segurament ara aniran més a jugar la pilota i serà diferent a la resta de partits anteriors». El màxim al·licient amb el qual jugaran la supercopa andorrana els d’Imbernón serà el de revenja, després d’haver caigut en les dues últimes finals, mentre que el Sant Julià ho afrontarà amb ganes de demostrar la bona plantilla que ha fet aquest estiu. 
 
«Cada partit és completament diferent i aquest no serà en les mateixes circumstàncies que el de la Copa Constitució», va matisar Cañete, que en el duel del maig, en què van vèncer als penals, hi havia una plaça europea en joc, mentre que el Santa Coloma venia d’assolir el títol de la Lliga. El tècnic del Sant Julià veu aquest partit com un «port de primera categoria al principi d’una etapa, comparant-lo amb el ciclisme, ara que està tant de moda».
 
Els dos entrenadors van coincidir en què. a priori, el favorit per al triomf d’aquest diumenge és el conjunt colomenc, pel fet que són els actuals campions de Lliga, però mirant els dos últims partits entre els dos equips, el duel apunta a ser ajustat. «Serà un enfrontament igualat i els petits detalls marcaran qui serà el supercampió», va declarar Cañete. Una setmana més tard, començarà la Lliga, que es presenta com la més igualada dels últims anys.
PUBLICITAT
PUBLICITAT