PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Més competitivitat per als atletes dels petits estats

La federació europea crearà un campionat per a aquests països

Per JOAN JOSEP BLASCO

Més competitivitat per als atletes dels petits estats
Més competitivitat per als atletes dels petits estats | Tony Lara
En competicions internacionals les federacions dels petits estats es veuen competint en franca inferioritat respecte a la resta. És el handicap que sempre es troben. Per aquest motiu tenen les seves pròpies competicions, per poder-se mesurar amb els de la seva mida. L’any vinent tindran un nou esdeveniment on mesurar forces exclusivament entre ells. 
 
Els ens nacionals van fer la demanda a l’Associació Europea d’Atletisme per comptar amb més possibilitats tenint una nova competició pròpia, que tingui un major nivell que els Jocs dels Petits Estats o la Copa d’Europa, però que sigui inferior al dels Campionats d’Europa, ja que el salt que existeix entre aquests esdeveniments és abismal. El nou president de la federació continental, el noruec Svein Arne Hansen, va acordar amb la directiva de l’organimse subvencionar l’Associació d’Atletisme dels Petits Estats d’Europa, que permeti tirar endavant les propostes que realitzen.
 
Al pròxim congrés de l’ens europeu es posaran les bases del que ha de ser la nova competició, seguint la línia de totes les reunions que s’han mantingut els últims dos anys en els diferents congressos i proves del calendari internacional. En aquestes trobades es va decidir la creació del nou esdeveniment, que permeti a tots els països participants desenvolupar el seu atletisme, i que serveixi com a element motivador pels esportistes. 
 
En el projecte s’estableix que la primera edició serà al mes de juny del 2016 i que es disputi cada quatre anys, coincidint en el mateix any que hi hagi els Jocs Olímpics d’estiu. El plantejament és que hi participin un total de divuit països, els 9 que ho fan als Jocs dels Petis Estats, més d’altres que formen part de la Tercera Divisió de la Copa d’Europa. El programa de competició no busca ser extens, i que es pugui completar en tant sols un o dos dies.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT