PUBLICITAT

Ordino

Convergents d’Ordino cessa les negociacions amb ACO

La manca de consens per triar el candidat trenca el pacte

Per Marisa da Costa

Consellers ordinencs en una sessió de consell.
Consellers ordinencs en una sessió de consell. | El Periòdic
Convergents d’Ordino (Cd’O) tanca les portes a la possibilitat de presentar una candidatura conjunta amb Acció Comunal d’Ordino (ACO) de cara a les eleccions comunals previstes per al proper 13 de desembre. 
 
Els Convergents van informar ahir sobre la seva decisió de «donar per finalitzades les converses»: la formació que encapçala actualment l’òrgan comunal va decidir «nomenar unilateralment el seu candidat per les properes eleccions». La manca de reciprocitat porta a Cd’O a descartar el pacte que es coïa d’ençà mesos enrere malgrat «el desig» que el conseller Enric Dolsa considerava «demostrat» fins que la reunió mantinguda el passat 17 de setembre treia a la llum la falta de consens.
 
El fet que ACO prescindís dels fins ara potencials aliats per decidir qui havia d’optar al lloc de cònsol major d’Ordino, si bé no era l’única, va erigir-se com la causa primordial que conduïa als convergents a donar per tancada la via del pacte: «el grup parroquial ACO» no va permetre, segons transmet Cd’O a través d’un comunicat de premsa, «que la nostra comissió pogués participar en la recerca conjunta del candidat». Les desavinences porten a Cd’O a «no donar suport a la futura candudatura d’ACO».
 
El trencament de les negociacions obre un nou horitzó a l’administració ordinenca. Cd’O no manifesta pel moment l’estratègia que emprendrà després de posar fi a la que es mostrava com a llista definitiva per a les properes eleccions comunals i després que ambdues formacions lideressin els darrers quatre anys de legislatura de forma conjunta.
 
Pel que fa a ACO, també caldrà esperar per saber si, finalment, enceten converses amb altres partits per presentar-se en coal·lisió el proper desembre o ho fa de manera independent. Durant les passades eleccions generals la formació que per ara condueix la corporació ordinenca donava suport al partit que obtenia els dos escons, Demòcrates per Andorra. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT