PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Junts pel Sí sosté la viabilitat d’una Catalunya independent

Forné denuncia un dèficit d’inversió i incompliments flagrants en inversions per part del Govern espanyol

Per El Periòdic

Acte de Junts pel Sí celebrat el passat dijous a la plaça dels Oms de la Seu d’Urgell.
Acte de Junts pel Sí celebrat el passat dijous a la plaça dels Oms de la Seu d’Urgell.
La plaça dels Oms de la Seu d’Urgell va acollir dijous un acte de Junts pel Sí on es va remarcar el caràcter excepcional del 27-S. D’aquesta manera, es va fer una crida per convèncer el màxim possible de gent de la necessitat de disposar d’un nou Estat «que no ens vagi en contra», en al·lusió al Govern espanyol. La llista independentista va celebrar el seu acte central al Pirineu, en una jornada que va omplir la plaça en què hi van intervenir, entre d’altres, Carme Forcadell, Francesc Homs, Joan Tardà i Miquel Calçada, segons ha informat RàdioSeu.
 
El cap de llista per Lleida, Josep M. Forné, va reivindicar la necessitat que Catalunya gestioni tots els seus recursos un cop s’ha constatat que el país aporta cada any 16.000 milions d’euros més que el que rep. A més, l’expresident del Banc dels Aliments creu que, fins i tot si es rebaixés la xifra a 12.000 milions, «això s’equipara com a mínim a tot el pressupost anual dels Departaments d’Ensenyament, de Salut i de Benestar.» Forné també subratlla que d’aquests recursos en depenen les infraestructures pendents, «peça clau pel creixement econòmic, creació de feina, igualtat d’oportunitats i justícia social». Sobre aquest punt, el candidat denuncia «el dèficit d’inversió» i «els incompliments flagrants» del Govern espanyol en inversions «que estaven previstes en els pressupostos i en l’Estatut».
 
D’altra banda, el número tres i alcalde de la Seu, Albert Batalla, va voler remarcar que els grups que conformen Junts pel Sí han «posat el país per davant del partit», tal com els demanaven els votants, per la qual cosa espera que ara aquesta llista rebi un suport massiu. Batalla va apuntar també que aquest acord inèdit «respon a la necessitat que un país pugui dir, en una urna, si vol ser un Estat independent».
 
Per la seva part, la número dos de JPS, Carmina Castellví, va incidir en el «reequilibri territorial que necessita el món rural» i en «defensar els interessos dels nostres pagesos, i no els de la Casa d’Alba i altres latifundistes com fa ara l’Estat espanyol». Sobre els ajuts de la PAC, Castellví va reblar que el que en rep el Pirineu «s’equipara a l’actual dèficit fiscal d’un sol mes».
 
 De la seva banda, Joan Tardà va posar l’accent a vincular el nou Estat a la justícia social i a la igualtat i de sumar-hi tothom, vinguin d’on vinguin i parlin com parlin. Tardà va denunciar que «les polítiques de la por són tan febles que només tenen l’amenaça» i va recordar que el nou Estat es crearà «a la catalana: cívicament i pacíficament». En la mateixa línia, Carme Forcadell va reptar les forces unionistes a «donar algun argument» per seguir com fins ara, en comptes de «fer por, amenaçar, insultar i menystenir». 
PUBLICITAT
PUBLICITAT