PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ja s’han capturat 70 isards dels 127 previstos per tota la setmana

La jornada avança amb normalitat i sense registrar cap incidència

Per ESTEFANIA GRACIA

La setmana de caça de l'isard té lloc des del 13 al 20 de setembre.
La setmana de caça de l'isard té lloc des del 13 al 20 de setembre. | EL PERIÒDIC
A poc més d’un dia perquè acabi la setmana de l’isard, doncs aquesta finalitzarà diumenge 20 de setembre, ja s’han comptabilitzat més de 70 captures. Remarcar però que aquest registre fa referència a les peces caçades fins el passat dijous. Doncs des que els caçadors capten l’isard, disposen de 24 hores per comunicar la caça, per tant, fins que no finalitzi la setmana, no és farà un registre acurat i exacte de les peces que s’han capturat. 
 
Tot i això, a dia d’avui, el director del cos de banders, Miquel Rossell, assegura que la jornada ha transcorregut «amb normalitat i no s’ha produït cap incidència». Fet que s’espera també per la resta de setmana. D’aquesta manera, demà es posarà fi a una de les jornades més esperades pels caçadors i es veurà si s’arriben a assolir les 127 captures que es van preveure abans d’iniciar la jornada. 
En total, 488 caçadors participen en les captures, i gràcies a l’índex de creixement del 23.40% en la població d’isards constatat pel Ministeri, aquest any els participants han tingut la possibilitat d’establir una captura per colles de quatre caçadors.
 
Pel que fa al pla de caça del cabirol, s’han autoritzat 60 captures de femella i 60 captures de mascle. Tot i que el pla de caça del mufló va preveure 50 captures femella i 50 captures mascle. D’altra banda, la data d’obertura de la temporada de caça menor i del porc senglar 2015-2016, ha quedat fixada pel diumenge 4 d’octubre del 2015. Destacar també que en comparació amb setmanes de caça anteriors, aquest any el nombre de captures s’ha incrementat aproximadament un 15% respecte el 2014. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT