PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Sant Julià comença de zero sense les vaques sagrades

Marxen Carlos, Nacho, Pedro i Jorge, que passa a la banqueta, i l’objectiu passa a ser la permanència

Per IVÁN MOURE

La plantilla del sènior CE Sant Julià 2014-2015, després del partit amistós contra el Sant Cugat que es va disputar al Centre Esportiu amb motiu de la celebració del 20è aniversari del club.
La plantilla del sènior CE Sant Julià 2014-2015, després del partit amistós contra el Sant Cugat que es va disputar al Centre Esportiu amb motiu de la celebració del 20è aniversari del club. | CESJ
El CE Sant Julià, fundat l’any 1995, està en ple vintè aniversari tot i que ja el va celebrar al juny, depsrés d’una temporada a la Tercera Divisió Espanyola en la qual l’equip que dirigia Talín Puyaltó va acabar tercer al grup 2 i es va quedar a les portes de l’ascens a Segona B.
 
Tres mesos després la situació al club lauredià ha donar un gir radical, fins el punt que comença de zero per la marxa de les seves vaques sagrades. No continua Nacho Llamas, ex de l’FC Andorra que havia jugat a la Divisió de Plata però que amb 38 anys i pare família passa al sènior B per falta de temps; tampoc el golejador Carlos Barbosa per incompatibilitat amb la feina; Pedro Rodríguez, que amb 33 anys té el genoll massa castigat; Marçal Raventós, que de fet va desvincular-se del club al Nadal per jugar a l’FC Encamp; i Jorge Dias, qui havia arribat a jugar a la Divisió d’Honor i que a partir d’ara es posa el xandall i passa a ser l’entrenador.
 
Així doncs, sense les vaques sagrades en pista, l’objectiu passa clarament de ser l’ascens a la permanència. El projecte és radicalment nou. Continuen jugadors de pes com el porter Aitor, Nuno Dias, Jona, Omar Debboun, Alan i Òscar Neira. També es mantenen a l’equip d’altres com l’altre meta, Daniel Oliveira i Eliseu Ribalta; i entren nous Èric Mesquita (prové de Les Corts tot i que s’havia format al Sant Julià), Mimoun Najen (la Massana) i els juvenils Andrés Ferreira, Dani Alves i Èric Vidal. «Estem mirant d’incorporar un jugador més però amb tot, amb la plantilla d’ara tampoc no em puc queixar, és bastant complerta i combina ara veterania amb joventut», assegura. «Jo tinc clar que no em tornaré a vestir de curt, Crec que és impossible  jugar i entrenar alhora perquè acabes no donant el 100% ni en un càrrec ni en l’altre».
 
Jorge Dias va començar a treballar amb aquest grup el 24 d’agost i després d’un mes de preparació i de quatre partits amistosos, tots ells perduts –contra el Toulousse de la Primera Divisió Francesa 4-5, el Sant Cugat 4-3, les Corts 2-0 i el Cerdanyola 3-0–, demà es produirà el debut contra l’AECS l’Hospitalet, a les 18.00 hores al pavelló lauredià.
 
Moltes baixes ja d'inici / Es tracta d’un recent ascendit i el fet de jugar a casa hauria d’ajudar a començar amb els tres punts però Jorge opta per la cautel·la i el respecte: «Fa dos anys vam coincidir en la mateixa categoria però la plantilla d’ara ha canviat molt. D’entrada és un rival directe de la part mitja-baixa de la taula i les baixes lauredianes per al debut tampoc ajuden: Nuno arrossega un partit de sanció, Omar és baixa per motius personals i hi ha problemes burocràtics encara sense resoldre amb els tres juvenils, que són estrangers. Amb tot, per al nou tècnic això no és una excusa: «A casa és on hem de ser forts i s’han de sumar els punts de 3 en 3 pensant en la permanència.
 
De la resta dels 16 equips que composen el grup 2, Jorge tampoc es veu amb cor d’apuntar favorits a l’ascens i al descens. «En aquesta categoria,en la primera volta s’estudien els rivals buscant per internet o preguntant a amics d’altres equips. Nosaltres hem de pensar en nosaltres. Amb 30 o 35 punts crec que tindrem prou per segellar la salvació i a partir d’aquí, ja veurem». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT