PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Andorra la Vella acull la XVII Assemblea Plenària de la UCCI

La trobada serveix per intercanviar idees sobre problemes globals

Per EL PERIÒDIC

Jordi Minguillón, a l’Assemblea
Jordi Minguillón, a l’Assemblea | ANA
Andorra la Vella va acollir la XVII Assemblea Plenària de la Unió de Ciutats Capitals Iberoamericanes (UCCI) i una de les decisions que es van prendre durant la reunió del Comitè Executiu va ser l’elecció de La Paz com a seu de l’edició de 2016. La trobada va reunir a una desena de representants de diverses ciutats iberoamericanes i va servir per nombrar la representant de Madrid, Rita Maestre, com a nova secretària general. 
El tret de sortida de la reunió va arribar amb la benvinguda del cònsol major d’Andorra la Vella, Jordi Minguillón, que va explicar als assistents les particularitats d’Andorra i els va encoratjar a treballar perquè reunions com aquesta serveixin per intercanviar experiències que es puguin traduir en la gestió quotidiana. En la mateixa línia es va expressar el subsecretari de Relacions Internacionals i Institucionals de Buenos Aires, ciutat que ostenta la copresidència de la UCCI, Fulvio Pompeo, que va destacar la importància de treballar globalment per actuar localment. La representant de l’altra ciutat copresidenta, Madrid, la delegada de l’Àrea de Govern de Portaveu, Coordinació de la Junta de Govern i Relacions amb el Ple, Rita Maestre, va manifestar la intenció de l’Ajuntament del qual forma part de treballar per establir una xarxa d’intercanvi de coneixements entre totes les ciutats membres de la UCCI.
També es van exposar qüestions pràctiques d’agenda i d’activitats i, com va destacar l’intendent de Montevideo, Daniel Martínez, per intercanviar idees sobre problemes globals com les migracions, la xenofòbia o el racisme. Martínez va parlar de la doble tasca d’«aprendre de les millors pràctiques» per revertir en benefici dels ciutadans i alhora «tenir sensibilitat i expressar l’opinió» sobre els problemes que afecten al món. 
Després de la reunió les diverses delegacions es van dirigir al Consell General, on van ser rebuts pel síndic, Vicenç Mateu, que els va explicar algunes nocions sobre la història d’Andorra i del seu sistema polític. Posteriorment, es van desplaçar fins la Casa de la Vall per conèixer l’antiga seu del parlament andorrà.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT