És un dels líders després de ser una piconadora davant el Lusitans B

Per JOAN JOSEP BLASCO

Jacobo defensa el control de la pilota davant la pressió de Comas.
Jacobo defensa el control de la pilota davant la pressió de Comas. | Tony Lara
Quatre equips aconsegueixen seguir el ritme guanyador a la Lliga Biosphere. CE Jenlai, CE Carroi, Atlètic Club Escaldes i Inter Club Escalde sumen dues victòries en aquest inici de campionat, a l’espera que en pròximes dates es comencin a enfrontar entre ells.

La Segona Divisió porta disputades només dues jornades i de moment en cadascuna d’elles s’han pogut veure marcadors no gens comuns en un partit de futbol. El Jenlai no va tenir pietat de l’FC Lusitans B. El va golejar de forma escandalosa (0-14). La primera part va finalitzar amb només quatre dianes i en la segona es van anar acumulant gols un darrera l’altre. El màxim artiller va ser Valls, autor de quatre. Rivero i Duran en va sumar dos, i un Marinho, Carvalho, Pires, Pisculichi i Bardina. L’altre va ser en pròpia porteria de Quintino. Amb aquest resultat el Jenlai aconsegueix tenir una estadística de 22 gols a favor i cap en contra.

En un enfrontament entre dos conjunts que havien sumat el triomf en la primera jornada de Lliga, el Carroi es va imposar a la UE Extremenya (3-1). I això que aquests últims es van avançar mitjançant Charrua al minut cinc, però al 10 Rodríguez ja havia empatat i al quart d’hora Ramírez capgirava el marcador. Al 38 Rodríguez tornava a veure porteria per fer el tercer. En la segona part tot i les ocasions que van tenir els dos equips, no van aconseguir fer moure una altra vegada el marcador.

Un altre que suma dues victòries en les dues primeres jornades del campionat és l’Atlètic Club Escaldes, que es va desfer del Ranger’s FC per 0-4. Ngandjui marcava el primer i el Ranger’s es quedava amb un jugador menys al 23 per l’expulsió amb targeta vermella directa de Varela. Just abans d’arribar al descans Rios feia el segon. En la represa marcaven Silva i Moussa. L’altre equip que es troba amb sis punts al caseller és l’Inter Club Escaldes, que va superar l’FS La Massana per 3-0. Salvat transformava un penal al quart d’hora i ell mateix materialitzava el segon al 66. Vall tres minuts després tancava el marcador.

Per darrera, amb quatre punts, hi ha dos conjunts. L’FC Ordino B va aconseguir imposar-se 1-6 a l’FC Pas de la Casa, mentre que l’FC Santa Coloma B derrotava el CF Atlètic Amèrica (3-1). El que va assolir la primera victòria de la temporada va ser la UE Santa Coloma B, que es va imposar a l’FC Encamp (5-2). Després de dues jornades hi ha cinc equips que encara no han sumat cap punt. Són l’Atlètic Amèrica, La Massana, Pas de la Casa, Ranger’s i Lusitans B.