PUBLICITAT

SANT JULIÀ DE LÒRIA

‘Embolic a les fosques’ obre la Temporada teatral

Meritxell Duró dirigeix de nou el grup lauredià la Companyia És Grata

Per E. J. M.

Mireia Codina, Meritxell Duró i Mai Boncompte, en una imatge d’arxiu.
Mireia Codina, Meritxell Duró i Mai Boncompte, en una imatge d’arxiu. | TONY LARA
El Dot (Edu Balart) és un escultor que viu amb la Carol (Mireia Codina). La parella espera la visita del pare d’ella, el coronel Balart (Jordi González de Alaiza), i d’un marxant d’art, monsieur Robinot (Ramon Sasplugas). Per impressionar el comerciant d’art, el Dot i la Carol prenen prestats els mobles al seu veí, el Jordi (Fito Tugues), que són de col·lecionista. Quan l’engany comença a anar rodat, la casa es queda a les fosques i avisen a un electricista de la Mútua Elèctrica de Sant Julià de Lòria, el Carpentier (Toni Escàbias, que prové de la companyia massanenca Assaig.9). I,a més a més, es presenta la veïna alcohòlica, la senyoreta Marfany (Isa Rivero), i apareix una exparella del Dot, la Paula (Olga Areny).

La comèdia vodevil Embolic a les fosques, que s’havia d’haver estrenat l’abril passat, inaugurarà la 47a Temporada de teatre de Sant Julià de Lòria el pròxim 1 d’octubre. L’endemà també hi haurà funció. La Companyia És Grata, el grup escènic amateur de Sant Julià de Lòria, torna a comptar amb el tàndem de direcció Mai Boncompte-Meritxell Duró, però per compromisos professionals de la primera és Duró qui ara assumeix la tasca de directora. «Són actors que fa molts anys que ho fan i saben molt bé el que es fan, se’ls pot exigir molt», va assegurar ahir Duró.

Embolic a les fosques és un text de Peter Shaffer que va tenir molt d’èxit a Londres als anys 50. «És una comèdia d’embolics, molt divertida, i té moments molt brillants. Riem molt quan assagem», va garantir Duró. «I si el públic no riu, li retornem els diners», va bromejar la directora.

El context de l’obra s’ha adaptat a l’Andorra dels anys 60 i s’han andorranitzat els noms dels personatges. «El que enganxa a la gent és la proximitat, ho he après a la Cubana», va matisar l’actriu.
Les dues funcions seran a les 21.30 al Centre Cultural i de Congressos Lauredià. El preu de les entrades, que ja estan a la venda, és de 10 euros.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT