La sub-20 d'hoquei rep una maneta i se’n va a la consolació

La selecció cau amb França i ja no té opcions de jugar les semifinals del Mundial

Per Iván Moure

Arnau Dilmé, en el partit de diumenge davant Itàlia al qual Andorra va caure als penals. | FIRS
La selecció sub-20 va perdre ahir tota esperança de classificar-se per a les semifinals del Mundial d’aquesta categoria que s’està disputant a Vilanova i la Geltrú en encaixar una maneta davant França. Amb aquesta derrota i la de diumenge en el debut davant Itàlia, el combinat que dirigeixen Roger Corral i Juan Sebastián ja no tenen cap opció d’assolir la primera o la segona posició en la lligueta inicial al grup D i per tant se’n va directa als partits de consolació.

Avui toca el tercer i últim partit de la primera fase davant la feblíssima Índia, selecció que ha encaixat 39 gols contra França i 37 davant Itàlia. Andorra és la clara favorita per al triomf i, com les altres dues seleccions, de golejada. Acabi com acabi li tocarà un rival del grup C per començar la lluita per la novena posició. Si acaba tercera ho farà l’últim de l’altre i si perd, a l’inrevés.

UN FORMAT SENSE EMPATS

És estrany veure que en la lligueta inicial la Federació Internacional d’Esports de Rodes (FIRS, en anglès) ha decidit que els partits no poden acabar empatats. D’aquí que diumenge Andorra empatés a l’acabament del temps reglamentari 1-1, després de la pròrroga amb el mateix marcador, perdés 2-3 als penals... I no sumés cap punt. Amb tot, el seleccionador no va voler fer sang: «Això és estrany, però era igual per a tots», va aclarir.

Andorra no va estar tan fina ahir davant França i es va trobar amb un 0-2 en la primera part que li va fer anar a remolc i assumir uns riscos en la segona part que li van costar una golejada per 0-5. «Ens anava la vida i no hem estat a l’altura, però els jugadors han entrenat molt dur i no els puc retreure res», va tancar.