PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

L’empresa d’inserció laboral Nou Grapats incorpora 10 treballadors

La iniciativa de Càritas Urgell aposta per l'economia ètica i el producte revaloritzable.

Per EL PERIÒDIC

Presentació de les instal·lacions a la Seu d’Urgell de Nou Grapats.
Presentació de les instal·lacions a la Seu d’Urgell de Nou Grapats. | RÀDIOSEU
L’empresa d’inserció laboral Nougrapats va inaugurar ahir  les noves instal.lacions a La Seu d’Urgell. Amb aquest nou local –més gran i vistós– es dóna més força a la iniciativa de Càritas d’Urgell, on s’aposta per «l’economia ètica que posa en valor un producte revaloritzable, la roba», i que també cerca obrir-se a d’altres sectors de la producció com els serveis de neteja, doncs així ho han esmentat els impulsors. En el taller inaugurat es farà la recollida, selecció, adequació i emmagatzematge de roba per la venda, a més, hi ha una bugaderia ECO i s’ofereixen serveis de neteja integrals. En una tercera fase també es contempla la venda de roba reutilitzada a través d’una plataforma d’internet.
El nou local donarà feina a una desena de persones en una primera fase. D’aquests deu llocs de treball, cinc són de persones amb risc d’exclusió social i per tant d’integració socio-laboral i les altres cinc places són d’estructura fixa. La instal·lació ocupa una nau de l’avinguda Guillem Graell, amb entrada també des de davant de l’estació d’autobusos de la Seu.
 
D’aquesta manera, el projecte vol ser un instrument d’integració sòcio-laboral, donant oportunitats laborals reals a persones que es troben sense feina mitjançant una experiència real de treball, la millora professional amb itineraris de formació personalitats. Els impulsors també asseguren que aquest projecte «suposa un pas endavant molt important en la tasca de l’organització per la promoció de les persones». És un projecte empresarial d’economia social, que es preocupa pel medi ambient, i que alhora crearà llocs de treball d’inserció, «tot recuperant la dignitat de les persones en situació de vulnerabilitat social». 
 
Tot i això, el director de Càritas Urgell i impulsor de Nou Grapats, Josep Casanova, va voler matisar que els llocs de treball d’inserció no seran fixos ja que l’objectiu és que sigui «una passarel·la cap al món laboral ordinari». L’entitat vol incidir especialment en la formació de les persones que hi treballin temporalment i en la recerca d’ofertes de feina perquè es reintegrin plenament al mercat laboral.
 
Aquest projecte es va iniciar fa deu anys amb la botiga de venda de roba de segona mà Grapats, que també en aquest mes de setembre ha millorat la seva oferta canviant la seva ubicació en un local més gran a la mateixa avinguda Salòria de La Seu d’Urgell. A l’acte de benedicció hi van assistir les principals autoritats de la comarca de l’Alt Urgell (l’alcalde de La Seu d’Urgell, Albert Batalla, el president del Consell Comarcal, Jesús Fierro), nombrosos directors de les Càritas de les diòcesis catalanes i la presidenta de Càritas Catalunya, Sra. Carme Borbonés, a més, la presentació va estar  presidida per l’Arquebisbe d’Urgell i president de Càritas Urgell, Mons. Joan-Enric Vives. També hi van estar presents els Vicaris Generals de la diòcesi. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT