PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

A per totes a l’ACB

Shermadini es presenta amb el convenciment de no voler renunciar a res la pròxima temporada

Per JOAN JOSEP BLASCO

Shermadini i Solana posen amb la pilota oficial de la Lliga Endesa davant la Casa de la Vall.
Shermadini i Solana posen amb la pilota oficial de la Lliga Endesa davant la Casa de la Vall. | Emilio Prenas
Quan un és nou a la categoria, sobretot quan s’arriba a un nivell com és la Lliga Endesa, els objectius són modestos perquè s’està ubicat dins l’elit. El projecte, sinó es compta amb un pressupost important, és aquest. Un cop superat el primer any, sempre complicat, amb l’equip més assentat, els reptes poden ser uns altres. És l’evolució que tots esperen. S’han superat els peatges dels debutants, que impliquen diferents elements, i es pot passar en d’altres fites. Giorgi Shermadini ho té clar, i com fa el club, no es posa objectius de mínims. Els seus són de màxims, i això implica que aspiri a tot, fins i tot a ser campió.
 
El pivot georgià ahir era presentat. Abans que comencés a parlar el jugador, el director general del club, Francesc Solana, exposava els seus desitjos per a que «siguem l’equip sorpresa aquesta temporada». Per no patir tant com el curs passat i que es pugui donar un pas més endavant, com porta fent l’entitat any rere any des de que Joan Peñarroya va agafar les regnes a la banqueta. Però Shermadini no vol quedar-se només amb això i espera arribar més lluny, perquè així li van dir al MoraBanc per convèncer-lo per a que se sumés al projecte andorrà. «El primer objectiu és quedar entre els vuit primers, participar a la Copa del Rei i veure si es pot guanyar el campionat. És molt complicat perquè hi ha molt nivell, però tot és possible», afirma el georgià.
 
No fa ni una setmana que va aterrar al Principat, provinent de jugar l’Eurobasket amb la seva selecció un cop van ser eliminats de la competició. Diumenge debutava amb la nova samarreta en el partit amistós que el MoraBanc va jugar a les Borges Blanques contra el Laboral Kutxa Baskònia, amb un derrota per dinou punts. Encara no s’havia pogut habituar al grup en els nous conceptes que l’aportarà el tècnic, però tot i així va sumar dotze punts. Divendres afronten un partit exigent en les semifinals de la Regal Lliga Catalana ACB contra el Fiatc Joventut. De cara a aquest matx confia en el temps que ha tingut per entrar en la dinàmica del grup per seguir una línia ascendent en aquesta pretemporada: «Hi ha temps per entrenar, millorar i integrar-se a l’equip».
 
Shermadini arriba després de jugar una temporada a l’Acqua Vitasnella Cantù, a la Lega italiana. La temporada 2013-14 va jugar a l’ACB, a les files del CAI Saragossa i va abandonar el club aragonès al febrer per marxar a Grècia, a l’Olympiacos. No és la primera vegada que recalava en un dels grans d’Europa, ja que anteriorment havia estat al Panathinaikos, l’Olimpia de Ljubljana i el Maccabi de Tel Aviv.  De totes les competicions nacionals que ha jugat és queda amb l’espanyola.  «M’agrada molt l’ACB, és d’un nivell superior a la resta», assegura, i confia en tenir un rendiment similar al que va desenvolupar en el seu anterior pas per la Lliga Endesa: «Espero repetir els mateixos resultats que vaig tenir a Saragossa».
 
Amb 2,16 metres d’alçada assegura, com és evident que «el meu punt fort és sota la cistella». És on ha de ser el referent. És el que se li demana, una situació que no és nova per a ell. «Sempre he tingut aquesta referència. Espero no decebre el que s’espera de mi» i convèncer de la idoneïtat del seu fitxatge a l’entrenador i l’afició.
 
Jugador clau en el projecte

El joc interior del MoraBanc canvia substancialment de cara a la pròxima campanya. Dels pivots que hi havia el curs passat, només Luka Bogdanovic continua. Nathan Jawai, Georgios Bogris i Jordi Trias van marxar a l’estiu, i Kaloyan Ivanov va fer-ho en el mercat d’hivern. A més de Shermadini han arribat Daniel Clark i Shawn Jones. Peñarroya demanava variacions i aquestes han arribat. «Teníem clar que el joc interior canviava i esperem que vagi bé», comenta Solana, que confia en què s’hagi encertat en els fitxatges per assegurar un joc interior poderós i que controli els diferents factors que es desenvolupen a la pintura. Entre ells «són complementaris i es guanyarà en potencial». 
La presència del georgià, per les seves capacitats, el seu físic i el que aporta en el joc, és bàsica en el projecte per a la propera temporada. «Per nosaltres és un jugador clau. Pensem que serà el referent dins la pista», assegura el director general, que no dubta en afirmar que «permetrà que l’equip doni un salt de qualitat».
 
Presentada la Lliga Catalana
 
El primer títol de la temporada es disputarà divendres i dissabte. Granollers acull la 36a edició de la Regal Lliga Nacional Catalana ACB. El BC MoraBanc Andorra es trobarà a les semifinals al Fiatc Joventut, mentre que en l’altre matx l’FC Barcelona Lassa s’enfrontarà a l’ICL Manresa. La competició es va presentar ahir oficialment a la ciutat vallesana, amb la intervenció dels quatre clubs participants. Per part andorrana va prendre-hi part el president de l’entitat, Gorka Aixàs.

PUBLICITAT
PUBLICITAT