PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Sistema de quotes flexibles per fer front a les demandes

Es vol reduir l’experiència requerida per a contractacions de treballadors comunitaris

Per EL PERIÒDIC

Xavier Espot, durant una compareixença al Consell General
Xavier Espot, durant una compareixença al Consell General | Tony Lara
El ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, va mantenir ahir una trobada amb els representants dels sectors del comerç, l’hoteleria i la restauració per analitzar i consensuar les mesures que permetin flexibilitzar el sistema de quotes i facilitar la contractació de treballadors per fer front a les necessitats del teixit empresarial.
En aquestes reunions mantingudes es va acordar obrir la quota general de governanta, cambrer d’habitacions i ajudant de cuina, ja que els estudis realitzats van mostrar que hi ha una necessitat real que no es pot satisfer amb el mercat de treball intern. Aquestes professions se sumen a altres que pertanyen a aquests sectors i que des del 2012 ja estan parcialment obertes. Són les professions de dependent de comerç, cap de cuina, cuiner, cambrer, cap de menjador i recepcionista. Igual que en les professions que es van obrir el 2012, el salari que s’establirà per a aquestes tres noves professions haurà de garantir la professionalitat i la qualitat del servei.
 
Reducció de l’experiència/ Un altre dels acords que es van prendre en el marc de les reunions amb els sectors implicats va ser el de reduir l’experiència requerida per a la contractació de treballadors comunitaris en totes les professions esmentades, que passarà de 3 anys a 1 any. D’altra banda, es van estudiar mecanismes que permetin satisfer les demandes de les empreses amb menor estacionalitat i que són destinatàries en menor mesura dels contingents de la quota temporal. Un altre dels punts que es van tractar va ser el de la decisió d’introduir millores en la comunicació i la participació de les associacions que representen els sectors productius interessats abans i després de prendre decisions sobre els contingents de quota.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT