PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Sans demana a la majoria comunal que retiri l’acord amb Saetde

El conseller del PS pretén que es pugui sotmetre a consulta

Per IVÁN ÁLVAREZ

El conseller de PS, Joan Sans, en un moment de la seva exposició, ahir a la seu del partit
El conseller de PS, Joan Sans, en un moment de la seva exposició, ahir a la seu del partit | PS
El conseller del Partit Socialdemòcrata al comú d’Encamp, Joan Sans va demanar públicament a la majoria comunal l’ajornament de la votació de l’acord d’intencions que s’ha designar amb Saetde i va formular la intenció que aquest punt de l’ordre del dia de la sessió de comú prevista per demà sigui sotmès a una consulta popular. 
Aquest text, que recull l’acord entre el comú d’Encamp i l’empresa explotadora de Pas de la Casa-Grau Roig –Saetde– inclou la decisió d’ampliar la concessió dels terrenys fins al 2065 i el comú dóna llum verd a Saetde per explotar els terrenys de la zona d’Envalira fins al riu de Massat, amb la contraprestació de la renuncia per part de la societat a la zona del Cercle de Pessons i Cubil.
L’acord, que s’ha de votar demà en sessió extraordinària de comú, també estableix una rebaixa de l’1% en el cànon que Saetde paga a la corporació (passa del 6% al 5%) i que suposaria un estalvi de 180.000€ com va afirmar Sans. Per la seva banda, el comú hauria de pagar un 10% menys per la gestió del Funicamp, una rebaixa també xifrada en una quantitat similar i que, com va exclamar el conseller de PS, equivaldria metafòricament a «fer les paus».
 
«Maniobra electoralista»/ Des de la formació socialdemòcrata es posa de manifest que el document suposaria una «responsabilitat administrativa» que «lligaria de mans» els propers mandats i, per tant, Sans considera que no és el moment adient de rubricar un conveni d’aquest estil a manca de pocs mesos per a les eleccions comunals. En aquest sentit, el conseller de PS veu una clara «maniobra electoralista» en la idea de la majoria de signar l’acord a manca de tres mesos per a les eleccions comunals. 
Sans va lamentar «l’ocultisme « amb el que, segons ell, s’esta portant el tema i va destacar que no «té cap retret a fer al soci majoritari, perquè la proposta és molt bona i és un revulsiu pel Pas de la Casa. Els responsables del comú no han sabut gestionar bé el compromís de millorar-ne les relacions», va cloure.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT