PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Primer curs de nivell dos d’urgències en muntanya

L’estudi està adreçat a professionals sanitaris amb experiència

Per EL PERIÒDIC

Pràctiques en rescat de muntanya a Fígols i Alinyà.
Pràctiques en rescat de muntanya a Fígols i Alinyà. | ACN / FERRAN G.QUERALT
El Primer Curs Internacional de Medicina d’Urgències e-n Muntanya de nivell dos acull durant aquesta setmana vuit sanitaris a la Cerdanya i l’Alt Urgell. Els impulsors destaquen que aquesta és la primera vegada que el Pirineu català acull aquesta formació adreçada a profesionals sanitaris que ja hagin cursat el nivell u i tinguin prou autonomia en muntanya.
 
El curs està organitzat per l’Hospital de Cerdanya, la Universitat de Girona i Mountain Medicine i està coordinat pel director mèdic del centre transfronterer cerdà i de la Càtedra de Medicina i Muntanya, Enric Subirats, segons ha informat RàdioSeu. A més, Subirats ha assenyalat a l’ACN que «en el curs es revisen sobretot aspectes mèdics i temes de seguretat en muntanya». Destacar però que per poder participar és requisit indispensable ser sanitari, estar format en urgències, ser autònom en muntanya i superar un grau cinc en escalada. A banda de les pràctiques en escalada, també s’exercita el rescat en cova, rescat en paret de ferits d’escalada, rescats en via ferrada, pràctiques de gruatge en helicòpter o rescat en barrancs. 
 
Per aquest fet, una part de les pràctiques s’ha fet al municipi alturgellenc de Fígols i Alinyà. Enmig de tota aquesta activitat, ha apuntat Subirats, hi ha «classes teòriques, conceptes nous, posada al dia i una segona part d’activitat que es farà a l’hivern». El primer nivell ja fa quinze anys que es fa, i les pràctiques es fan en aquest cas a l’estació d’esquí de Masella. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT