PUBLICITAT

Andorra la Vella

S’inicia el procés de liquidació de Banco Madrid

El balanç de la filial s’hauria d’equilibrar arrel de l’actuació

Per El Periòdic

Porta d’entrada a un caixer de Banco Madrid.
Porta d’entrada a un caixer de Banco Madrid. | El Periòdic
El jutjat mercantil número 1 de Madrid ja compta amb la documentació en què l’administració concursal de Banco Madrid presenta el procediment pel qual es dirigiria la liquidació de la filial espanyola de Banca Privada d’Andorra (BPA) en cas que els magistrats l’hi donin el vistiplau. De posar-se en marxa el pla de l’administració, es preveu que el balanç que finalment resulti de la liquidació de l’entitat quedi equilibrat. En conseqüència, la liquidació no hauria de tenir un impacte negatiu sobre els clients de l’entitat. A més, els càlculs realitzats pels administradors són «extremadament prudents», segons es reconeix en l’informe.
 
L’administració concursal formada per les firmes Legal y Económico i Data Concursal van presentar el passat dimarts l’informe al jutjat mercantil que dirigeix la liquidació de Banco Madrid. Si finalment el dóna per bo, es preveu que l’actuació amb què es dissoldrà definitivament l’entitat filial de BPA es pugui completar duran el segon semestre de l’any vinent.
 
Per dissenyar l’informe, l’administració va centrar-se en l’estat comptable en què l’entitat es trobava al 31 d’agost, en comptes del 30 de juny, moment en què es tancava un primer estudi provisional que valorava en poc més de 808 milions d’euros els actius de l’entitat. Ara, no obstant, el valor de liquidació que atribueixen els administradors es d’uns 485 milions. El primer dels documents esmentats incloïa el passiu, quantificat en més de 765 milions, mentre que el pla liquidador en prescindeix. Aquesta dada permet equilibrar els comptes i evitar el perjudici en la clientela de Banco Madrid.
 
Tot plegat permetria tancar un capítol en l’afer desencadenat amb la publicació, el passat 10 de març, de la nota que, signada per les autoritats antiblanqueig nord-americanes, provocava la intervenció de sengles bancs, acusats de presumptes males pràctiques. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT