PUBLICITAT

Andorra La Vella

La proposició sobre les transferències passa el tall

Tots els parlamentaris menys un accepten mirar la proposta dels comuns

Per E. J. M.

El cap de Govern, Toni Martí, durant la sessió de Consell General d'ahir.
El cap de Govern, Toni Martí, durant la sessió de Consell General d'ahir. | TONY LARA
Després d’escoltar el criteri favorable del Govern –exposat pel cap de Govern– i que els grups parlamentaris defensessin els seus punts de vista, els consellers generals van aprovar prendre en consideració la Proposició de llei de modificació de l’article 7 i de supressió dels articles 8 i 9 de la Llei qualificada de transferències als comuns, del 27 de juny. La proposta l’han presentat els set comuns conjuntament.
 
Tots els parlamentaris van votar a favor de valorar-la excepte la consellera d’SDP del grup mixt  Sílvia Bonet, que va dir que «el comú és l’administració més pròxima al ciutadà però no acceptem duplicitats». El grup presentarà esmenes al text. 
 
Amb aquest canvis a la llei, els comuns volen gestionar a la seva manera les transferències comunals, sense haver de seguir les directrius del Govern. La llei estableix que el 80% de les transferències rebudes s’han de destinar a inversions. Martí va assegurar que «aquest canvi no estava previst però el Govern hi és favorable». 
 
En general, els parlamentaris van argumentar que no veuen clar les modificacions a la llei de transferències però van estar d’acord en estudiar-ho i aportar esmenes a la proposició si és necessari. Com que la proposta l’han presentat els comuns, no va sortir cap cònsol a defensar el text consensuat. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT