PUBLICITAT

Andorra La Vella

Sí al Conveni de no doble imposició amb Espanya

És el segon CDI que Andorra aprova després del de França, i el pròxim serà el de Luxemburg

Per E. J. M.

El ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya.
El ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya. | TONY LARA
Amb els vots a favor de 18 parlamentaris i l’abstenció de set consellers del grup liberal, el Consell General va ratificar ahir el CDI (conveni de no doble imposició) amb Espanya. És el segon CDI que Andorra aprova, després del de França fa uns mesos. El pròxim serà el de Luxemburg i ja s’ha signat amb els Emirats Àrabs Units. Estònia i Malta també estan predisposats a fer-ho.
 
La consellera d’SDP del grup mixt, Sílvia Bonet, va valorar que «Espanya pesa molt en la nostra economia i un cop firmat amb França no el podíem demorar». El conseller del PS del grup mixt Pere López també va defensar el vot positiu i va recordar que el Govern socialdemòcrata en va ser l’impulsor. López, però, va puntualitzar que «el CDI no es firma en el millor moment històric» i que «Andorra ha perdut molts trens d’inversió estrangera». El conseller de DA Miquel Aleix va dir que «és el millor CDI que podíem haver obtingut».
 
En canvi, el conseller liberal Carles Naudi d’Areny-Plandolit va justificar l’abstenció perquè considera el CDI «contradictori i un parany». Naudi va subratllar que el conveni inclou diversos tipus de gravàmens que perjudicarà l’arribada d’inversors estrangers. El conseller va criticar diversos articles i clàusules del CDI amb espanyol per considerar-les fora de lloc.
Després de passar pels parlaments dels dos països, el CDI entrarà en vigor en breu. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT