PUBLICITAT

Andorra la Vella

Un test més intens per al MoraBanc

El club tricolor disputa avui la semifinal de la Lliga Catalana davant el Joventut en un duel que servirà de preparació de cara a l’11 d’octubre

Per ALBERT CANES

Luka Bogdanovic, amb la pilota, davant l’oposició de Justin Doellman en el Trofeu MoraBanc disputat el passat 12 de setembre al Poliesportiu d’Andorra
Luka Bogdanovic, amb la pilota, davant l’oposició de Justin Doellman en el Trofeu MoraBanc disputat el passat 12 de setembre al Poliesportiu d’Andorra | BCA / MARTÍN IMATGE
Continua el compte enrere per a l’inici de la segona temporada a l’ACB del BC MoraBanc Andorra i, com ja va fer la l’any passat, als tricolors els toca jugar la Regal Lliga Nacional Catalana. Serà un partit més de pretemporada, no és competició oficial d’ACB, però serà diferent a la resta d’enfrontaments propis d’aquesta època de l’any ja que hi ha en joc un títol que té més prestigi que el que hi ha en altres duels de pretemporada. 
 
L’altra diferència respecte a un enfrontament normal no oficial és que abans de poder assolir el trofeu, hi ha en joc un passi a una final en la qual es decideix el campió català. «Arribem bé després de tenir els primers entrenaments seguits amb tota la plantilla i hi anem amb ganes de fer un bon partit, donar una bona imatge i anar assentant el nostre joc, tot i que el nostre objectiu és estar bé el dia 11 d’octubre», va assenyalar ahir el tècnic del MoraBanc, Joan Peñarroya, que té clar que el duel d’avui davant el Fiatc Joventut és un partit de pretemporada, però amb l’afegit que hi ha un títol ‘bonic’ que es pot guanyar. 
 
Giorgi Shermadini i Vojdan Stojanovski ja han complert una setmana entrenant amb l’equip i han pogut assimilar el poc treball tàctic que han fet fins el moment els de Peñarroya als entrenaments, però malgrat tot pensa que ja han après aquests primers conceptes i la seva plantilla ja està pensant en sumar més dibuixos tàctics al seu repertori: «El que hem fet aquests dies és que el que havíem fet fins ara ho assimilessin Vojdan i Shermadini. Segurament, a partir de la setmana que ve creixerem més a nivell tàctic».
 
Del més novell de l’equip en quant a temps, el georgià, el tècnic tricolor va explicar que «el més important és que ve en forma, ve de competir, i això facilita la seva incorporació dins del grup. Estem convençuts que tot allò que vam apostar pel Giorgi es produirà i ha de ser un jugador important dins del nostres joc interior, com tots els jugadors han de tenir els seus rols i les seves tasques. Estem contents perquè ha vingut amb bona forma i des del primer moment s’està adaptant prou bé a tot el que implica l’equip». 
 
No coneix la derrota amb la Penya

És una simple xifra que no vol dir gaire cosa, però el MoraBanc no va arribar a perdre cap els tres partits oficials que van realitzar la temporada passada. El club tricolor va superar la Penya en la semifinal de la Lliga Catalana de l’any passat, va guanyar al Poliesportiu en el partit d’anada en un final d’infart i amb la cistella famosa de David Navarro des del mig del camp, i a Badalona els de Peñarroya van passar per damunt dels de Salva Maldonado. Un rècord de 3-0 que deixa clar que el MoraBanc li té presa la mesura al Joventut. Malgrat tot Peñarroya no se’n refia: «Vam guanyar els tres partits, però ells van fer un ‘temporadón’. El que sí que està clar és que la Penya no canviarà el seu estil de joc i nosaltres tampoc. Evidentment, ens adaptarem als jugadors que tenim i segur que serà un partit maco i obert. Veurem a quin nivell estem els dos equips.»
 
Tot i que l’any passat ja van vèncer en la semifinal, Peñarroya va veure diferències clares entre la Lliga Catalana que es disputa entre avui i demà a Granollers i la que es va disputar fa un any a La Seu d’Urgell: «Per dates, la competició és diferent ja que l’any passat es va jugar tres dies abans de l’inici de la competició oficial. Estem parlant que fins d’aquí a 10 dies no hem de jugar. En aquell moment l’equip estava més rodat i portàvem més temps junts. Ara portem tot just tres o quatre dies amb tots, però així estarem nosaltres, la Penya, el Barça i el Manresa». El tècnic tricolor, però, va matisar que «estem molt ficats en estar el millor preparats possible l’11, però això no vol dir que no estiguem per jugar un bon partit, penso que ho estem. Però tot el treball el  tenim enfocat per d’aquí a dues setmanes. 
 
Sada jugarà

Després de no haver disputat ni un sol minut diumenge davant el Laboral Kutxa per precaució arran d’un cop que es va fer en l’amistós contra l’UCAM Múrcia, Víctor Sada sí que sortirà a pista en el duel d’avui a Granollers, segons va avançar ahir el tècnic del BCA: «Ha estat entrenant. Al principi ho feia amb precaucions, però ahir [per dimecres] ja va entrenar bastant bé. Cada vegada va tenint menys molèsties i esperem que demà pugui participar». Peñarroya també comptarà a la Lliga Catalana amb dos jugadors del segon equip: Nil Brià i Waly Niang acompanyaran la resta de la plantilla i potser gaudiran d’alguns minuts. «Han fet tota la pretemporada amb el primer equip, igual que altres jugadors com Hugo, David Jofresa i Filip, però hem de ser 12 i els dos que més han participat han estat ells dos», va explicar l’entrenador del club tricolor.
 
En l’altre semifinal de la lliga Catalana es veuran les cares l’FC Barcelona Lassa i l’ICL Manresa i els blaugrana parteixen com a favorits clars, no només del partit, sinó de la competició ja que són els defensors del títol després de vèncer el MoraBanc en la final del 2014 per 104-93. El Barça, però, té tres equips disposats a canviar el que va passar l’any passat.
PUBLICITAT
PUBLICITAT