PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El BCA passa per sobre de la Penya

Victòria molt solvent del MoraBanc, que torna a trobar-se lluitant pel títol en la final a l’FC Barcelona

Per J. J. BLASCO

Miralles no pot fer res per frenar Jones i que el nord-americà esmaxi la cistella verd-i-negra.
Miralles no pot fer res per frenar Jones i que el nord-americà esmaxi la cistella verd-i-negra. | M. A. CHAZO / FCBQ
Com va succeir la temporada passada, el BC MoraBanc Andorra supera en les semifinals de la Lliga Catalana el Fiatc Joventut. I ho fa de forma molt solvent, demostrant que a aquestes alçades de la temporada els del Principat arriben molt millor. I també demostrant que els nous s’estan adaptant de forma ràpida. Avui el conjunt de Joan Peñarroya repetirà la final de fa un any i es jugarà el títol amb l’FC Barcelona Lassa. 
 
Els andorrans van sortir per feina. Shermadini va demostrar el perquè del seu fitxatge. Inaugurava l’electrònic amb una esmaixada recollint l’errada en el llançament de tres de Bogdanovic. Va ser la primera demostració a Drame, que es veuria desbordat en tot moment pel georgià, que seguiria anotant en aquest primer quart. Salva Maldonado veia el que passava i va fer entrar Miralles per Drame. Amb l’experiència volia suplir les mancances a la zona. Els verd-i-negres van reaccionar fins a posar-se a dos punts, però amb un parcial de 9-2 finalitzava el primer quart (21-12).
 
Els dos conjunts estaven desencertats en tir, i a més cometien errades que acabaven amb pèrdues de pilota. Jones, amb un espectacular alley oop, s’encarregava de fer la primera cistella. Llovet amb dos punts i Paul, amb un 3+1, provaven de provocar un canvi de tendència que no arribava. Els faltaven idees i encert. I a sobre el rebot era netament  andorrà. En un atac fins a tres ofensius en van aconseguir, que acabava amb una esmaixada de Clark. L’anglès va ser posteriorment el primer del seu equip en materialitzar un triple, ja que fins llavors qualsevol ocasió s’havia topat amb el ferro. Les distàncies s’anaven ampliant i amb un triple de Pino i dues esmaixades consecutives de Shermadini començava a posar distàncies destacades. El georgià tenia completament intimidat a Drame. Al descans s’arribava 43-30.
 
El matx estava realment encarat, perquè a la Penya no se la veia amb capacitat de capgirar-lo. Miralles va intentar ser protagonista. No només a nivell de punts, sinó pel tap que li va clavar a Shermadini. Just abans Schreiner havia encistellat un triple d’aquells que acostuma a fer des de més enllà dels vuit metres. Vidal i Paul intentaven que els badalonins reaccionessin, però no trobaven solucions a les defenses que plantejaven els andorrans. Els triples d’Scheriner i Bogdanovic, més la cistella posterior de Betinho, permetien arribar als vint punts de diferència (58-38). El marcador reflectia el que s’estava veient a la pista. Miralles, Vidal i Sàbat van rebaixar la diferència als tretze, però de seguida Jones va posar els coses al seu lloc amb dues cistelles seguides. Quatre tirs lliures de Mallet van portar a encarar el darrer quart amb 64-51, i amb l’enfrontament del tot controlat.
 
La Lliga Catalana és un títol oficial, però encara en període de pretemporada dels equips. On més és va evidenciar aquesta circumstància va ser en aquest últim quart. Perquè les cistelles escassejaven. I en canvi les errades es multiplicaven. Segur que el marcador va influir en aquesta situació. Sada feia una primera cistella i el Joventut va tardar més de tres minuts i mig en anotar. Paul, amb un dos més un, trencava la sequera. A l’altra cistella les coses tampoc anaven millor. Fins que no van quedar 4.30 pel final no es va tornar a produir cap canvi en el resultat. Navarro s’encarregava d’aconseguir-ho en un llançament en suspensió. De mica en mica el Joventut anava retallant distàncies. Pino era l’únic que veia cistella per part andorrana. Els del Principat van rebre un parell d’antiesportives i amb 1+1 d’Abalde posava només sis punts de diferència entre els dos equips (43-67), una situació que ben poc es podia esperar minuts abans. Però els verd-i-negres ja ho havien donat tot i no van tenir més forces. Dos tirs lliures de Shermadini van decidir l’enfrontament, i el triple final de Navarro tancava el partit.
 
El MoraBanc torna a repetir final contra l’FC Barcelona, com en la darrera edició a la Seu d’Urgell. S’enfrontaran avui al mateix Palau d’Esports de Granollers (20.30 hores). Els blaugranes es van imposar en la segona semifinal a l’ICL Manresa per 78-65. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT