PUBLICITAT

Canillo

Mor l’exconseller general canillenc Josep Casal

El també exministre d’Agricultura i subsíndic tenia 92 anys

Per El Periòdic

Josep Casal amb els actuals membres de la sindicatura, Mateu i Bonell.
Josep Casal amb els actuals membres de la sindicatura, Mateu i Bonell. | SFGA
El canillenc Josep Casal Puigcernal, qui va desenvolupar una llarga carrera política en diverses administracions del Principat, va morir ahir, als 92 anys d’edat. L’enterrement tindrà lloc avui a les 11 del matí a Canillo.
 
La trajectòria política de Casal començava a l’òrgan comunal de la seva parròquia com a conseller, càrrec que exerciria durant vuit anys. Primer, de 1954 fins al 1958. Reprendria aquest rol la legislatura de 1962 fins 1966, per passar, tres anys més tard, a formar part de la conselleria general. També aquest paper va ser intermitent. El global de 13 anys que en participaria com a membre va dividir-se entre el 1969 fins al 1973, per tornar-hi només dos anys després fins al 1981 i reprendre aquesta activitat per darrera ocasió del 1986 fins el 1989. Interrompia aquesta activitat per donar a suport a l’excap del Govern Òscar Ribas Reig com a ministre d’Agricultura i Patrimoni Cultural, entre el 82 i el 84.
 
Entrats els noranta s’estrenaria com a subsíndic general fins el 1992. 
 
Aquesta llarga carrera el faria mereixedor, encara no fa un any, del primer homenatge de l’ Associació d’Exsíndics i Exconsellers Generals. Durant l’acte, el passat novembre, el president de l’organització, Josep Marsal, així com el ja anomenat Ribas, destacaven sobre Josep Casal el seu «sentit d’Estat» i la seva tasca entorn, no només de la política andorrana sinó també en la redacció de la Constitució. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT