El FC Andorra, massa espès en el joc

L'equip es mostra inoperant davant un rival que l’espera i posa el perill al contraatac

Per JOAN JOSEP BLASCO

Arturo realitza una passada cap enrera en zona defensiva gironina.
Arturo realitza una passada cap enrera en zona defensiva gironina. | J.J.B.
Mal partit de l’FC Andorra. La primera victòria a la Primera Catalana es fa esperar. L’equip necessita adaptar-se a la categoria, que no té res a veure amb la Segona. La UE La Jonquera es va mostrar resolutiva (0-1) i va saber esperar els seus moments. Per contra, els tricolors van estar excessivament espessos, mancats d’idees i amb poca incidència a dalt. Tot es va culminar amb una greu errada de Pol a l’inici de la segona part.

L’entrenador ho té molt clar. «La categoria ens posa de seguida al nostre lloc i veiem pel que lluitarem en només quatre jornades». Així s’expressava Justo Ruiz després del partit. Costarà assolir la permanència si l’FC Andorra no es mostra més sòlid. Els gironins van sortir més desperts. Carlos López es quedava sol davant Pol, però en intentar superar-lo amb un xut per sota les cames aquest va encertar-li la direcció. La Jonquera dominava i als locals els faltaven idees. En la primera part l’única ocasió andorrana era un xut de Ludo que Toni rebutjava amb els punys. Només començar la segona part va venir el gerro d’aigua freda. Bassols treia una falta escurada buscant el cap d’un company, però la pilota va enverinar-se i Pol, pensant que sortia fora, va veure com tocava el pal i entrava. Els tricolors van agafar la iniciativa buscant l’empat, però els faltava profunditat. La Jonquera va esperar el seu moment i sentenciar al contraatac. Ho podria haver fet. Compte rematava fora en una mala sortida de Pol, Carlos López es quedava sol davant el porter i el seu xut picava a la base del pal i sortia fora; i Compte incomprensiblement rematava al lateral de la xarxa a porteria buida després de fer-se amb una pilota que se li havia escapat a Pol. Ruiz destacava que «hem estat lents i molt espessos» i «han guanyat aprofitant les errades que hem comès nosaltres».