PUBLICITAT

França

França rebrà els saigs del Principat per formar-los

Els iniciats s’instal·laran en un estudi d’huissier en períodes de 15 dies

Per EL PERIÒDIC

Signatura per l’acord de cooperació en la formació dels saigs.
Signatura per l’acord de cooperació en la formació dels saigs. | SFGA
El ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, i el president de la Chambre Nationale des Huissiers de Justice (CNHJ) de França, Patrick Sannino, es van reunir ahir per signar un acord de cooperació en matèria de formació dels saigs. Amb aquest conveni s’espera poder acollir diferents accions de cooperació com la formació inicial dels futurs saigs i la formació continuada dels mateixos. 
 
De la mateixa manera, amb l’acord es donarà compliment a les disposicions de la Llei del saig. Doncs el text d’aquesta fixa sis mesos de formació inicial dels saigs, una part de la qual s’ha de realitzar en un despatx professional a l’estranger. Així, la formació inicial dels tres primers saigs seleccionats –que es durà a terme a partir del 5 d’octubre– es realitzarà en un estudi d’huissier de justícia francès en dos períodes de quinze dies i preveu una formació teòrica impartida per professors designats per la Chambre Nationale des Huissiers de Justice. A més, la formació tindrà una durada de quinze hores i estarà dedicada a formar els saigs sobre els actes i les tasques desenvolupades pels huissiers de Justícia. 
 
D’altra banda, pel que fa a la formació continuada, cada any es convindrà la manera com els saigs es poden inscriure en el calendari de les formacions previstes per la Chambre Nationale des Huissiers de Justice. Per la seva part, tant el ministre Espot com el president Sannino, van valorar molt positivament l’acord de cooperació, ja que «permetrà la formació i la implementació de la figura del saig». 
 
Destacar a més que aquest serà un professional de dret amb funció pública i autoritat per procedir a l’execució forçosa de les resolucions judicials o administratives i dels actes administratius. Permetent així una execució més àgil dels tràmits més senzills o planers de la batllia. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT