PUBLICITAT

Richmond

Purito: «Com no va ploure, l’única basa era Valverde»

El resident espanyol va quedar fora d’una cursa que va guanyar Sagan

Per El Periòdic

L'eslovac Sagan a punt de convertir-se en campió del món de ruta, diumenge.
L'eslovac Sagan a punt de convertir-se en campió del món de ruta, diumenge. | Bob Brown
Purito Rodríguez va ser un dels integrants de la selecció espanyola a la prova de ruta dels Mundials 2015 que es va disputar el diumenge passat a Richmond (Virgínia, Estats Units), però per les seves qualitats i les condicions de la carrera, finalment va haver de fer tasques de gregari i, fos, va acabar fora de carrera.
 
L’anàlisi del corredor  resident va ser clara: «Quan hem vist que no povlia i que era difícil fer una selecció del grup, al final l’única basa era Valverde a l’esprint si fèiem el recorregut dur, per això m’he posat  a tirar, per fer l’etapa més dura, que era l’única opció que ens quedava».
Valverde, rival a la Vuelta que li va prendre el mallot verd en l’última etapa i que va provocar les crítiques de Purito –«era un dia de festa, no per atacar», va reprovar-li– , va acabar cinquè a Richmond i el corredor de Parets del Vallès   va catalogar-lo com «un gran resultat. Ha estat un dia dur i estressant, Era important la col·locació, si no estaves entre els deu primers era impossible moure’s».
 
No obstant això, Purito va destacar per sobre de tot: «El millor ha estat la imatge que ha deixat la selecció espanyola, d’estar a tots els talls. Això significa que hem fet una bona feina».
 
S’ha de dir que el guanyador va tenir la recompensa a un any finalment brillant per a ell. Diverses vegades va fregar el triomf al Tour 2015 però no ho va aconseguir. A la Vuelta, per fi va poder aixecar els braços quan semblava que tenia un malefici. I ahir, valent com ningú, es va escapar a 2,8 km de la meta i ningú va poder atrapar-lo. Destacar també d’altres residents la sisena posició de l’australià Simon Gerrans, la novena del portuguès Rui Costa o la 27a de Dani Moreno.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT