PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

L’Andorra Smart Congress assoleix dos milions d’inversió

Èric Jover afirma que les noves tecnologies han de ser una «palanca de canvi» per ajudar a la diversificació econòmica

Per IVÁN ÁLVAREZ

Èric Jover, Jordi Minguillón i David Mármol, ahir a les jornades
Èric Jover, Jordi Minguillón i David Mármol, ahir a les jornades | Tony Lara
Andorra la Vella va acollir ahir la primera edició de l’Andorra Smart Congress, unes trobades que es van crear amb la voluntat de presentar aquest espai com a punt de trobada del sector i com a cooperació entre tots els agents implicats en la gestió del model de smart country. David Mármol, director del congrés es va mostrar molt satisfet de l’acceptació de la jornada a nivell quantitatiu, ja que «hem passat la barrera dels 200 assistents inscrits i s’han rebut 268 visitants acreditats». 
Mármol també va destacar que «estem molt contents de l’acollida a nivell partenariat, perquè hem aconseguit 24 partners nacionals i internacionals i la previsió és que la propera edició, la segona que se celebrarà a l’abril del 2016, s’incrementi aquesta xifra en un 50%». A més, la mateixa Andorra Smart Congress va informar que ja hi han sis contractes signats per la propera edició. El director va afegir que les previsions són que el congrés aconsegueixi prop de 2 milions d’euros d’inversió estrangera, «una xifra molt per sobre de les nostra idea inicial». El responsable de la trobada va afegir que «algunes empreses ja s’han interessat i, de fet, moltes venen a les jornades perquè han decidit fer inversions al Principat». 
Jordi Minguillón, cònsol d’Andorra la Vella, va ser l’encarregat d’inaugurar la jornada i va afirmar que «el consistori sempre s’ha mostrat a favor del concepte d’innovació, investigació, medi ambient, eficiència energètica o noves tecnologies que són termes, cada cop, més familiars». El cònsol major, que va declinar fer cap valoració al voltant de les properes eleccions comunals, va indicar que «estem oberts a les empreses que vulguin fer projectes a Andorra la Vella i creiem que, per les seves dimensions, la parròquia és un laboratori idoni per posar en marxa aquest tipus de projectes. És una capital de país, però és prou gran com a ciutat i, a la vegada, és prou petit com per poder fer una inversió moderada que es pugui exportar i aplicar a altres grans ciutats», va apuntar Minguillón. 
Per part seva, el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, va comentar les oportunitats que ofereix el Principat per implementar i treure profit unes noves tecnologies que han de ser una «palanca de canvi» per ajudar a la diversificació econòmica. A més, Jover va destacar la importància de potenciar el capital humà i la competència digital i va destacar l’esforç fet en els tres sistemes educatius per portar la informàtica a les aules, de la xarxa wi-fi i del Permsea. Segons el ministre, això ha suposat un canvi «tecnològic i pedagògic» per potenciar l’ensenyament per competències i l’aprenentatge de l’ús de les noves tecnologies a les escoles andorranes.
PUBLICITAT
PUBLICITAT