PUBLICITAT

Andorra La Vella

El Comú rebaixa tres milions del deute i el fixa en 43.072.139 €

La parròquia tanca el segon trimestre amb un superàvit de 2.907.128 euros

Per ESTEFANIA GRACIA

Consell de Comú d'Andorra la Vella, celebrat ahir.
Consell de Comú d'Andorra la Vella, celebrat ahir. | ANA / M. B.
Durant el Consell de Comú celebrat ahir a Andorra la Vella, es va anunciar la liquidació del pressupost corresponent al segon trimestre del 2015. On es va fer saber que la parròquia ha tancat aquest exercici amb un superàvit de 2.907.128 milions d’euros i ha aconseguit reduir l’endeutament del Comú en uns tres milions. D’aquesta manera, el deute queda en 43.072.139 euros. El cònsol major d’Andorra la Vella, Jordi Minguillón, va celebrar aquesta xifra i va comentar que pel tancament de l’any s’espera que el deute encara es puguin rebaixar una mica més, ja que, «estem fent una bona gestió de les finances comunals». 
 
En aquest sentit, Minguillón va recordar que per a aquest any s’han previst 4.700.000 euros d’inversions i, «pensem que ho complirem perquè estem fent coses aprofitables per a l’economia com són els aparcaments de les escoles Janer, Meritxell i la de Santa Coloma, les obres de les canals de Santa Coloma o el pàrquing del Parc Central 2».
 
D’altra banda, la consellera del PS, Dolors Carmona, també es va sentir satisfeta per aquestes xifres però va comentar que cal esperar al tancament definitiu per veure els pressupostos complerts. 
 
Augment de crèdits / Durant la sessió del Consell també es va informar de l’ampliació de crèdit de 30.000 euros per a la despesa del lloguer de motius nadalencs. Vers aquest fet, Carmona va criticar l’elevada quantitat destinada i la planificació fora del pressupost inicial, doncs «és preocupant que es deixin de fer altres activitats per cobrir despeses no previstes». De la mateixa manera, la consellera va recordar que en un inici, ja es va plantejar una destinació de 50.000 euros dedicats a les decoracions nadalenques, «una destinació que ja és molt elevada i per tant, no hi estic d’acord». 
 
També es va aprovar la destinació de 20.000 euros per adquirir 20 contenidors nous, 10.000 euros per obtenir vehicles en modalitat de rènting, 9.989,82 euros per a la subvenció de La Gresca Gegantera i 15.000 euros per a l’adquisició d’una màquina escombradora. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT