PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Un any i mig de presó per a un home que va intentar violar una jove a la Seu

La Fiscalia en demanava quatre, però la defensa i l’acusació han arribat a un acord

Per EL PERIÒDIC

El Palau de Justícia de Lleida on s’havia de dur a terme el judici de l’acusat.
El Palau de Justícia de Lleida on s’havia de dur a terme el judici de l’acusat. | EL PERIÒDIC
Un any i mig de presó per un intent de violació, aquesta és la pena que se l’hi va imposar dimecres a un home acusat d’un delicte d’intent de violació a una jove a la Seu d’Urgell. El detingut va acceptar aquesta pena i l’acusació i la defensa van arribar a un acord i, per tant, no ha sigut necessari celebrar el judici previst a l’Audiència de Lleida. Segons ha informat l’ACN. A més, l’acusat també haurà d’indemnitzar a la víctima amb un import total de 600 euros.
 
L’acte van tenir lloc el 20 de novembre de 2011, quan l’home va proposar a la víctima mantenir relacions sexuals. I aquest, en ser rebutjat, la va empènyer contra la paret i la va intentar forçar, tot i que ella s’hi va resistir, segons ha informat Ràdio Seu. Per tal d’arribar a l’acord i no haver de realitzar el judici, es van tenir en compte l’atenuant que l’home anava begut i el llarg període de temps que ha passat des que van tenir lloc els fets. 
 
En un principi, la Fiscalia sol·licitava una pena d’un total de quatre anys de presó per a l’acusat per un delicte d’agressió sexual en grau de temptativa, però arribant a l’acord, la pena s’ha quedat en un any i mig de presó i en la indemnització.
 
Altres actuacions de la justícia / La Guàrdia Civil va decomissar ahir tabac ros de contraban per valor de 10.375 euros, en una actuació en ple nucli urbà de la Seu. Els agents de la secció fiscal estaven fent tasques de vigilància als carrers de la ciutat quan van procedir a la verificació fiscal d’un turisme marca Renault Megane i van trobar al seient del darrera i al maleter més de 2.500 paquets de tabac ros. Segons ha informat RàdioSeu, el vehicle el conduïa un home de 54 anys, veí de la Seu.
 
D’altra banda, aquest dilluns també es va produir una intervenció de 35.800 euros en divises en dues actuacions a l’interior de la duana de la Farga de Moles. Els controls es van fer a un vehicle Volvo de matrícula francesa i un Mercedes amb matrícula espanyola, que provenien d’Andorra. El primer conductor, un ciutadà francès de 54 anys portava amagats en una bossa 19.590 euros. El segon, de 67 anys i veí de Lleida, portava ocults en diferents sobres 16.210 euros.
 
D’aquesta manera, durant la setmana, s’han efectuat un total de tres intervencions per contraban i divises per un import de 81.975 euros. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT