PUBLICITAT

Andorra la Vella

Comencen les gestions per acollir infants sahrauís

L’Adsaps treballa per a una nova edició de les ‘Vacances en Pau’

Per M.C.

Membres de l’Adsaps treballaven ahir en les tasques per a emprendre una nova edició de les Vacances en Pau.
Membres de l’Adsaps treballaven ahir en les tasques per a emprendre una nova edició de les Vacances en Pau. | Tony Lara
L’Associació d’Amics Solidaris amb el Poble Sahrauí (Adsaps), va reemprendre ahir la ronda d’assemblees destinades a l’organització d’una nova edició de les ‘Vacances en Pau’, que el proper període estival assolirà el seu 11è aniversari. Esdevingudes de forma consecutiva, la iniciativa es corrobora com un projecte solidari emprès des del Principat amb l’objectiu d’acollir infants provinents del desert oriental. Després d’un estiu d’èxit, en què 12 nens van ser acollits per famílies de diverses parròquies, l’Adsaps va celebrar ahir al vespre la primera reunió amb què, a més de fer un balanç –molt satisfactori– de les vacances d’enguany, posava sobre la taula les principals problemàtiques a què s’enfronta l’agrupació de cara a l’any vinent. 
 
A banda de la solució d’eventuals traves relacionades primordialment amb el finançament dels bitllets d’avió que han de permetre l’arribada dels infants al Principat, ahir es començava a parlar de l’organització de la Fira d’Andorra que tindrà lloc en poques setmanes i on, a més d’exposar a la societat andorrana la tasca que es desenvolupa en acollir un nen sahrauí i l’experiència que aquest fet suposa, s’explicarà a les potencials famílies d’acollida com poden participar del projecte ‘Vacances en Pau’.
 
Les principals finalitats de la iniciativa són la cura i atenció a nens d’entre 6 i 12 anys que arriben a Andorra no només per a conèixer un territori i costums totalment diferents als seus llocs d’origen, sinó també per a rebre, per exemple, tractament mèdics als que no poden accedir als indrets de procedència.
Es tracta, en definitiva, d’un procés d’acollida del que es pot participar tot inscrivint-se al Centre Cultural de la Llacuna o bé fent una aportació monetària.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT