PUBLICITAT

Santa Coloma

Els residents americans s’uneixen en una federació

El funden argentins, peruans, equatorians, mexicans i veneçolans

Per ESTHER JOVER MARTIN

Local social de Llapa
Local social de Llapa | Llapa
Les cinc associacions culturals i de residents argentins, peruans, equatorians, veneçolans i mexicans s’han unit per crear la Lliga americana del Principat d’Andorra (Llapa), una federació que agruparà les entitats que representin col·lectius de ciutadania procedents del continent americà. De moment, s’hi han unit associaciones llatinoamericanes però estan obertes també al nord d’Amèrica. 
 
«Volem fomentar la interrelació social i cultural entre la gent procedent d’Amèrica i amb els andorrans, ja que el país ens l’hem fet nostre: els nostres fills ja han nascut aquí», va explicar ahir el president de la Llapa, Lorenzo Castillo, de l’associació de peruans.
De moment, a l’entitat hi ha cinc nacionalitats majoritàries que representen unes 1.700 persones, però hi ha més gent interessada a constituir-se primer com a associació i després integrar-se a la Llapa, com els uruguaians i xilens.
La Llapa espera tenir un paper rellevant durant l’any que ve, quan Andorra la Vella serà la Capital Iberoamericana 2016. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT