PUBLICITAT

Andorra la Vella

Experts europeus es troben al país per tractar reptes paisatgístics

La reunió difon les polítiques andorranes en aquesta matèria

Per M.C.

Experts assistents a l’acte prenien ahir nota de les intervencions.
Experts assistents a l’acte prenien ahir nota de les intervencions. | Tony Lara
Més de 180 persones originàries d’arreu però provinents sobretot dels 38 països que el 2001 sotasignaven el Conveni europeu del paisatge, participen fins avui i des de dimecres en la 16a Reunió dels tallers del paisatge que el Govern va organitzar en col·laboració amb el Consell d’Europa (CE). La cap de la Divisió del paisatge, patrimoni cultural i planificació del territori del CE i secretària executiva de la convenció, Maguelonne Dejeant, exposava com a objectius primordials de la trobada «la resolució de reptes en termes paisatgístics» a través d’intercanvis i cooperació transfronterera. Dejeant, que destacava la prolífica situació d’Andorra en aquesta matèria, així com les polítiques desenvolupades des de l’executiu i que es troben al nivell del que exigeix l’administració supranacional.
 
La trobada, que se celebra al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, va ser inaugurat per la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, qui destacava el paisatge com una aposta de futur per al Principat, segons informa el Govern a través d’un comunicat de premsa.
 
La titular va exposar davant dels assistents com Andorra ha evolucionat d’ençà que el 2012 s’adheria a l’acord internacional però també posant la vista en la darrera dècada. A més a més, posava la mirada al futur tot comunicant les metes marcades el proper lustre, per seguir assolint les directrius marcades per la comunitat internacional des l’actualitat fins el 2020. De fet,actualment s’estan dissenyant des de l’administració les accions per als propers quatre anys.
PUBLICITAT
PUBLICITAT