PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Grandvalira acollirà les finals de la Copa del Món femenina el 2019

La FIS dóna el sí a l’estació andorrana, que rivalitzava amb Méribel (França) i Lenzergeide (Suïssa)

Per Iván Moure

La delegació andorrana que ahir era a Zuric de Grandvalira i la Federació Andorrana d’esquí, ahir moments després de rebre el sí.
La delegació andorrana que ahir era a Zuric de Grandvalira i la Federació Andorrana d’esquí, ahir moments després de rebre el sí. | FAE
Grandvalira ha tornat a donar un pas de gegant en el seu posicionament com a estació organitzadora d’elit d’una manera inesperada. Tot i que la resposta s’esperava per a l’any vinent, ahir la Federació Internacional d’Esquí (FIS) va donar el sí a Zurich a que Andorra sigui la seu de les finals de la Copa del Món femenina del 2019, just el dia que l’estació estava en boca de tothom per l’anunci de la marxa de la seva directora general, Núria Tarré. 
 
Soldeu i el Tarter, l’Avet i Àliga, tornaran a estar en l’epicentre del gran circ blanc d’aquí a tres anys i mig, després d’anar donant passes des de Soldeu 2012 amb la primera Copa del Món femenina fins les finals de la Copa d’Europa l’hivern passat. El resultat de la votació efectuada pel subcomitè d’esquí alpí va ser aclaparador, ja que la candidatura dels Pirineus va aconseguir 8 vots, per tres de l’estació francesa de Méribel i 1 de la suïssa de Lenzergeide. Seran vuit proves al llarg de gairebé una setmana que estan programades per a mitjans de març.
Conrad Blanch, conseller delegat de Grandvalira, aplaudia la gran notícia des de la ciutat suïssa, on va anar-hi juntament amb Jordi Pujol, Josep Maria Raméntol, Albert Coma i Carles Visa: «És una forta empenta en l’organització de la Copa del Món del 27 i 28 de febrer del 2016 que ens espera i en la qual estem ara totalment centrats». A El Tarter es disputarà d’aquí a uns mesos un supergegant i una combinada alpina que  serviran de darrer test abans de la gran cita concedida per al 2019, que tindrà un calendari més ample amb descens, supergegant, eslàlom i gegant.
 
Coma, president de la Federació Andorrana d’Esquí (FIS), va definir aquesta notícia com un «reconeixement de la implicació de tot un país autènticament de neu» però els elogis no van acabar aquí, sinó que es van estendre a Andorra i també a Nova York. 
 
MARTÍ, CAMP I GELABERT, ORGULLOSOS 

A la ciutat nord-americana hi ha el cap de Govern, Toni Martí, que va rebre la notícia en plena assemblea general de les Nacions Unides però va tenir temps per dedicar unes paraules: «És una gran fita, una extraordinària notícia que confirma la gran feina que fa la Federació».
 
A Andorra, també es van fer sentir el ressò de la ministra d’Esports i el de Turisme: «Ja estem més a prop d’estar amb freqüència en el circuit mundial. Això demostra que la FIS ens considera una de les millors potències mundials a nivell organitzatiu», va apuntar Francesc Camp. «És molt emocionant aconseguir allò que feina tant de temps que volíem. La FIS ha entès que pot confiar en Grandvalira, que s’ho ha guanyat a base de feina».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT