PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Terratrèmols... i un ensurt al vol de tornada

L’avió de Mireia i Marc Gutiérrez que els havia de dur de Buenos Aires a Barcelona ha de donar marxa enrere moments després d'enlairar-se

Per Iván Moure

Una foto de l’avió que va tornar a terra després d'enlairar-se, feta per Guti dilluns abans de pujar-hi.
Una foto de l’avió que va tornar a terra després d'enlairar-se, feta per Guti dilluns abans de pujar-hi. | FACEBOOK
L’estada de pretemporada d’aquest estiu que cada any realitza la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) en terres sud-americanes ha estat més moguda que mai. Sobretot Marc Gutiérrez, Guti, que va ser testimoni de fins a cinc moviments sísmics a Xile no fa ni tres setmanes, no guanya per ensurts. El dilluns passat es va donar per acabada l’estada i el tècnic es disposava a tornar en avió des de Buenos Aires i de nou va viure un incident d’aquells que et fan veure el final ben a prop.
 
Guti i Mireia, la seva germana i primera espasa de l’equip nacional femení, havien d’agafar un vol fins a Barcelona amb la companyia Aerolineas Argentines però l’avió estava avariat i quan estava en ple vol, va haver de tornar. «Jo notava que trigava a enlairar-se, que estava molta estona a la pista. Quan va començar a volar li costava agafar altura i hi havia molt soroll dintre», rememora Guti. 
 
Portaven deu minuts de vol i des de la cabina, el pilot va explicar que el tren d’aterratge no tancava i que havien de tornar a l’aeroport de Buenos Aires. L’avió va estar  més d’una hora tirant querosè al mar de la Plata abans de tornar a tocar terra. «Por no vam passar perquè feia tres dies li havia passat el mateix a Roger Vidosa i Sara Raméntol, però entre que els avions no m’agraden i el terratrèmol de Santiago de Xile... Ja n’he tingut prou», va apuntar el tècnic.
 
La odissea sud-americana no va acabar allà, ja que no hi havia un altre vol a Barcelona fins l’endemà, dimarts. Guti no acabava de creure-ho: «Ens van posar en un hotel a uns vint minuts de l’aeroport i vam haver d’esperar 30 hores».
 
La història va quedar en un ensurt tot i que segons Guti, «això desgasta i per a atletes d’alt nivell com la Mimi li passarà factura. Entre això i el jet lag li passarà factura a les cames durant una setmana».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT