PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Alcobé insisteix en què no s’ha decidit on va l’heliport

De les set propostes es van seleccionar dues que ara són en estudi

Per R. M. S.

Un helicòpter, prop d'Andorra la Vella.
Un helicòpter, prop d'Andorra la Vella. | TONY LARA
Després que un col·lectiu veïnal de la Comella, amb 400 signatures sota el braç, es presentés dijous a la tarda al Comú d’Andorra la Vella per mostrar la seva rotunda negativa a acollir prop dels seus habitatges el futur heliport nacional, ahir el ministre d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé, va insistir en què encara «no hi cap decisió» pel que fa a la futura ubicació.
 
Alcobé, que va voler mostrar-se el més clar possible per «tancar una polèmica estèril», va explicar que la situació del cas de l’heliport no havia variat des de principis de l’estiu, quan ja es va fer la selecció de les dues possibles seus –una a la Comella, i l’altra a Engolasters– que, ara per ara, estan en estudi però que en cap cas vol dir que la infraestructura hagi d’acabar en una d’elles. «No hi ha cap decisió al respecte, en un primer moment es van presentar set propostes i en van quedar dues, però ara està tot en la fase d’estudi, que ha de permetre valorar si es compleixen o no els requisits», va afirmar el ministre.
 
«Cap terreny és valorat més que altre», va continuar Alcobé, que va explicar que la fase d’estudi s’hauria de resoldre a final d’any, i que, per tant, parlar d’un lloc tancat en aquests moments és alimentar una polèmica que, segons va insistir el ministre, no existeix. El procés, de fet, és en mans d’un bufet francès i un altre d’andorrà, que acabaran per establir un informe que es valorarà en quant arribi. 
 
«El que es dictamini ha de permetre valorar que es compleix amb els requisits que necessita una infraestructura com aquesta», va dir Alcobé. Fins el moment, «no hi ha fonaments per polemitzar en aquest tema». 
 
Els veïns de la Comella / Va ser el passat dijous a la tarda quan un col·lectiu veïnal de la Comella es va presentar al Comú d’Andorra la Vella per reunir-se amb el cònsol major, Jordi Minguillón, al qual li van explicar el seu neguit respecte a la situació del futur heliport nacional. En acabar la reunió, Minguillón no es va voler referir a la qüestió tot indicant que esperaria a la decisió final de la ubicació per tal de fer alguna valoració al respecte. En tot cas, es va mostrar convençut que es trobarà la millor solució possible. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT