PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

La sostenibilitat centra l’edició d’enguany de la Fira del Roser

El mercat reprèn la temporada de fires mensuals a Sant Julià

Per EL PERIÒDIC

Molta gent es va donar cita a la Fira i va passejar pels carrers.
Molta gent es va donar cita a la Fira i va passejar pels carrers. | ANA / J. D.
La Fira del Roser va celebrar ahir una nova edició al llarg de tot el barri de Rocacorba de Sant Julià de Lòria. D’aquesta manera, el mercat –que ha reprès la temporada de fires mensuals de la parròquia després de l’aturada estival– va aplegar uns 80 paradistes que van exposar el seu producte en un matí que, tot i el fred, va aplegar centenars de persones als carrers de la parròquia. 
 
En aquesta ocasió, la fira va abandonar el seu caire agrícola i ramader amb la transformació econòmica, doncs així ho va recordar el conseller del Comú de Sant Julià, Carles Àlvarez, qui també va assegura que en aquesta edició de la fira, s’ha inclòs una part dedicada a la sostenibilitat, segons va informar l’ANA. «Aquest tema és de principal importància», va insistir Àlvarez, tot recordant el suport que volen donar els comuns al Govern en aquest àmbit.
 
 A més, al mercat i mostra de productes relacionats amb la tecnologia sostenible d’aquest diumenge la seguiran l’Outlet de tardor, la 3a Trobada de Microproductors de Vi i la Fira de Santa Llúcia, a principis del desembre. 
De moment, la Fira del Roser ha recuperat els mercats mensuals, després de l’aturada de l’estiu i ha tingut una bona afluència. I és que aquesta fira havia sigut històricament de caràcter agrícola i ramader, com va recordar Àlvarez, però s’ha anat transformant, tot i conservar productes tradicionals, com la ratassia d’una «fórmula secreta d’herbes» de la parròquia. De la mateixa manera, la beguda contrasta amb la tecnologia, present en el sorteig d’un iPad últim model, o en els vehicles elèctrics de l’Automòbil Club d’Andorra.
Ha quedat palès doncs que la presència de tecnologia sostenible va ser la principal novetat de la fira –que també va comptar amb bicicletes elèctriques, cotxes endollables o l’autobús de la Vall d’Incles, que és de la mateixa tecnologia–. També s’hi van poder veure i conèixer la rendibilitat dels generadors eòlics i tot el relacionat amb aquest tema, que és «de principal importància», segons va comentar Àlvarez.
 
La zona de fira arribava diumenge fins a la plaça Laurèdia, la qual ha acollit aquesta nova part de la temporada de fires mensuals. Per la seva part, Àlvarez també va recordar, en aquest sentit, que tenen «molt bona acollida» i que continuaran al llarg del temps. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT