Sant Julià de Lòria

El Tic Tapa UE Sant Julià, el més accelerat

Els de Raúl Cañete superen el Lusitans amb tres gols en només 21 minuts de partit i mantenen el liderat de Primera Nacional

Per ALBERT CANES

Miguel Ruiz i Moisés San Nicolás corren darrera la pilota, en el duel d’ahir entre el Lusitans i el Sant Julià. | FAF / L. Davo
En el que portem de temporada, d’entre tots els favorits de la Primera, el Sant Julià és qui més en forma ha demostrat estar, juntament amb el campió. Això és el que almenys mostra la classificació i el resultat del partit d’ahir entre els lauredians i l’FC Lusitans. En només 21 minuts, els de Raúl Cañete van encarrilar la victòria i van deixar tocats a un Lusitans que tornava a començar amb el peu esquerre per segona jornada consecutiva.

Un dels dos golejadors del partit, Luisao, va inaugurar el marcador després d’una passada d’Edu Peppe que el davanter del Tic Tapa no va dubtar a enviar al fons de la xarxa. Només tres minuts després, era l’altre golejador del duel, Pedro Muñoz qui errava en refusar una pilota després d’una centrada de falta lateral i amb el genoll va posar la pilota dins de la seva pròpia porteria. Luisao va fer el doblet al 21 rematant tot sol després d’una centrada d’Aaron.

A partir d’aquest tercer gol, el Lusitans va entrar més en el joc i ho va fer de mica en mica amb apropades tímides a la porteria de Jesús Coca. Però els lauredians no van renunciar a les ocasions, sobretot a la contra. Una doble ocasió del Lusitans als minuts finals de la primera meitat podria haver canviat el guió, però la defensa del Sant Julià va estar atenta i van refusar les rematades de Joel Paredes i José Antonio Aguilar.

A la represa, el domini va ser totalment per als de Jordi Pascual, que van instaurar un atac i gol sobre la porteria de Coca. Al minut 60 van obtenir un petit premi a la seva insistència en una jugada d’estratègia de falta lateral en la qual Moisés San Nicolás, des del primer pal, va centrar a un Muñoz que aquesta vegada va trobar la porteria correcta. El partit es va escalfar i trencar, i el Lusitans va arribar a creure en l’empat arribant en vàries ocasions per la banda de Paredes, però una defensa ben plantada del Sant Julià, que va actuar amb cap, va evitar mals majors. El partit, però, es va sentenciar amb l’expulsió de Carlos Acosta al minut 86 després de veure la segona groga. El resultat va permetre dormir als de Cañete com a líders una jornada més.

El campió acaba demanant l’hora

Semblava que el Don Denis Santa Coloma tenia una golejada encarrilada al descans, quan guanyava per 0-4 amb dos gols de Cristian Martínez, un de Gabi Riera i un altre de Ildefons Lima. Però l’Ordino es va refer a la segona meitat i va arribar a posar contra les cordes al campió en els instants finals, després d’un gol de Jefferson Martins, un d’Óscar Vázquez i un altre d’Àxel Rubiralta quan en quedaven set per acabar el partit. Al final, però, els colomencs es van endur el segon triomf de la temporada.

La UE suma la primera victòria

Després de l’ensopegada en la primera jornada en el derbi, la UE Santa Coloma va poder sumar la primera victòria de la temporada davant el Penya Encarnada, que es manté amb l’empat de la seva estrena a la Lliga Grup Becier. Boris Anton i Víctor Bernat van fer dos gols en els instants finals de la primera meitat i Jordi Rubio va sentenciar al minut 86. La UE Santa Coloma es va situar amb aquest triomf en la tercera plaça de la taula, mentre que el Penya va caure a la setena.

La Adelita remunta i es posa quart

La Adelita UE Engordany era un candidat a donar sorpreses aquesta temporada i ja en el primer partit ho va estar a punt de fer, però va ser ahir que els d’Otger Canals van sumar el primer triomf davant l’FC Encamp superant dues desavantatges en el marcador. Víctor Bueno va trencar dues vegades l’empat, però David Villanueva i Carlos Sanguina el van restablir, i Jallow Mamadou va avançar els seus. Sanguina va sentenciar i l’Engordany es va situar quart a la taula.