PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La llista contra Bèlgica es veu condicionada per les sancions

Ayala, Cristian i Víctor Rodríguez són baixa per targetes i entra en la preconvocatòria Èric Rodríguez

Per JOAN JOSEP BLASCO

Iván Lorenzo, en el partit que va obrir la fase davant la selecció de Gal·les.
Iván Lorenzo, en el partit que va obrir la fase davant la selecció de Gal·les. | Àlex Lara
La fase de classificació de l’Eurocopa toca a la seva fi. Tots aquells que volen ser l’any vinent a França tenen les seves darreres oportunitats per fer-se un lloc de forma directa per lluitar pel títol continental. Andorra no està en aquest camí, sinó que compta amb altres objectius. Té dues cites per davant per tractar de sumar punts i no quedar-se en blanc de nou en una fase. Bèlgica i Gal·les són els dos darrers rivals del combinat nacional.
 
La preconvocatòria està formada per 25 jugadors. Fins després de l’entrenament de dijous el seleccionador, Koldo Álvarez, no farà el tall definitiu de divuit. En aquesta primera llista es troben a faltar noms significatius. I és que les sancions que arrosseguen alguns jugadors la condicionen. Josep Manel Ayala, Cristian Martínez i Víctor Rodríguez estan sancionats. Els dos primers compleixen el cicle de targetes després de la groga que van veure en el darrer matx contra Bòsnia i Herzegovina, mentre que el tercer va ser expulsat amb vermella directa i serà baixa tres partits. Tot i així participen en la setmana d’entrenaments perquè tant Ayala com Cristian poden entrar en la convocatòria de cara a l’últim enfrontament de la fase, el dia tretze d’aquest mes a Gal·les.
 
Aquestes absències permeten que altres jugadors entrin. És el cas d’Èric Rodríguez, un jugador que encara no ha debutat amb l’absoluta, però que sí que es troba en la dinàmica del grup. Igual que Txus Rubio. Com amb la resta de joves que van introduint-se a l’equip, «s’hi ha d’anar treballant», assenyala Koldo. També s’introdueixen futbolistes com Marc Pujol i Iván Lorenzo, que en la darrera llista van ser absents, o Victor Hugo Moreira, que torna després de temps sense fer-ho. Emili Garcia no hi és per decisió tècnica, mentre que Marc Vales tampoc perquè s’està recuperant de la lesió que va patir.
 
La primera cita a afrontar és Bèlgica, dissabte a l’Estadi Nacional. És un conjunt plagat d’estrelles, que ocupa el tercer lloc del rànquing de la FIFA. «Poden jugar uns o altres, amb característiques diferents, però que poden fer mal igualment», remarca el tècnic, que no vol fixar-se en si seran uns noms o uns altres sobre el terreny de joc. Per aquest motiu «hem de treballar les nostres coses». En els dos partits que resten es tracta de «ser un equip que sigui molt competitiu, i que ho sigui durant el màxim de minuts de cada partit. Que et tot moment, sigui quin sigui el marcador, es mantingui dins el partit».
 
Bèlgica té una llista de 24 noms de cara als dos últims compromisos, per Andorra i Israel. El tècnic, Marc Wilmots, compta per aquests partits amb els porters Jean-François Gillet, Simon Mignolet i Matz Sels; els defenses Toby Alderweireld, Dedryck Boyata, Luis Pedro Cavanda, Jason Denayer, Nicolas Lombaerts, Jordan Lukaku, Thomas Meunier, Vincent Kompany i Jan Vertonghen; els migcampistes Zakaria Bakkali, Nacer Chadli, Kevin de Bruyne, Marouane Fellaini, Eden Hazard, Sven Kums, Dries Mertens, Radja Nainggolan i Axel Witsel; i els davanters Laurent Depoitre, Romelu Lukaku i Divock Origi. Hi ha baixes significatives per lesió entre els Red devils com les de Thomas Vermaelen, Thibaut Courtois i Christian Benteke.
 
Llista de la sub-21

Demà la selecció sub-21 juga a Novi Sad contra Sèrbia en partit de la fase de classificació per a l’Europeu de la categoria. L’entrenador, Justo Ruiz, va realitzar una preconvocatòria de 23 jugadors composada per Víctor Silverio, Joel García, Francisco Pires, Txus Rubio, Víctor Bueno, Claudi Bové, Max Llovera, Roberto dos Santos, Aleix Viladot, Sergio dos Santos, Luis Miguel Teixeira, Joan Cervós, Albert Reyes, Àlex Villagrada, Jordi Aláez, Roger Nazzaro, Gabriel Fernandes, Víctor Calviño, Ricard Llovera, Àlex Martínez, Brian Teixeira, Jorge Pinto i Andreu Matos.
 
En aquesta llista es troben a faltar jugadors consolidats en aquest combinat. Marc Rebés no hi és perquè es troba en la dinàmica de l’absoluta, mentre que Marc Ferré i Aaron Sánchez són baixa per sanció. Aquestes circumstàncies, més el canvi generacional que es produeix, fa que «portem una selecció pràcticament juvenil», afirma Ruiz.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT