PUBLICITAT

SANT JULIÀ DE LÒRIA

Camp anuncia un clúster d’aventura

Sant Julià acollirà el 9è Congrés de turisme de neu i muntanya al març

Per E.J.M

Gil i Camp, ahir a Sant Julià
Gil i Camp, ahir a Sant Julià | Tony Lara
Andorra està esdevenint, cada vegada més, en un referent en esdeveniments relacionats amb l’aventura i l’esport de muntanya i, per això, s’impulsarà un clúster d’aventura «per implicar-hi tots els sectors relacionats i acostar-se al clúster de salut», va avançar ahir el ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp. «L’aventura és un sector que creix cada vegada més i volem potenciar la creació d’empreses», va afegir. Camp ho va avançar ahir durant la firma amb la cònsol laurediana, Montserrat Gil, perquè la parròquia sigui l’amfitriona del 9è Congrés mundial de turisme de neu i de muntanya, que tindrà lloc del 2 al 4 de març del 2016.
Tot i que el programa no s’ha tancat, Camp va explicar que l’esdeveniment se centrarà en l’aventura i en l’esport, tant en les eines de màrqueting i promoció com en fórmules de desestacionalització. El congrés reunirà professionals i amants de la muntanya d’arreu d’Europa i entre els ponents no faltaran els experts andorrans.
Les persones inscrites al congrés coneixeran al detall l’oferta de Sant Julià de Lòria, sobretot Naturlandia i l’esquí nòrdic. Gil va avançar que el comú ha demanat al Govern d’ampliar els 15 quilòmetres d’extensió esquiable actuals tot i que va puntualitzar que «ni volem ni podem competir amb l’esqui alpí».
El Congrés biennal és una iniciativa dels set comuns, del Govern i de l’Organització Mundial de Turisme, i té una periodicitat biennal.
PUBLICITAT
PUBLICITAT