PUBLICITAT

ENCAMP

Estirada d’orelles

El president de la Federació de la Gent Gran adverteix al Govern que «tot resta massa estàtic»

Per E. J. M.

De peu, a l’esquerra, el president de la gent gran, Simó Duró, ahir al dinar de la Festa Magna a Encamp.
De peu, a l’esquerra, el president de la gent gran, Simó Duró, ahir al dinar de la Festa Magna a Encamp. | TONY LARA
«Tot resta massa estàtic: les pensions són insuficients, no s’ha complert la promesa de fa un any d’aplicar el copagament en podologia... Ens trobem amb buidor. Els nostres retrets són justificats. Que les peticions no restin en llera morta...», va etzibar el president de la Federació de la Gent Gran, Simó Duró, a les autoritats presents ahir al dinar de la Festa Magna, celebrat ahir al Complex Esportiu i Sociocultural d’Encamp.

La ministra de Salut, Afers Socials i Ocupació, Rosa Ferrer, es va afanyar en recordar als presents que «hi ha complements no contributius per a les pensions contributives per arribar al salari mínim» i que si algú ho necessita s’ha de dirigir al ministeri. Amb tot, Ferrer va llençar el guant als comuns insistint que «són la institució pública més pròxima a la ciutadania». La ministra, però, no va voler espolsar-se les puces i va explicar que des de la cartera que dirigeix es treballa per millorar l’atenció primària i «que la gent gran es quedi al domicili el màxim de temps possible». Després del seu parlament, Ferrer va donar la paraula «a qui realment mana al país, el cap de Govern».

Antoni Martí va encaixar amb esportivitat «l’estirada d’orelles» de Duró i va admetre que és «conscient que les pensions són baixes». Martí va dir al president de la gent gran que «té tota la raó de queixar-se» i va afegir que «sempre és un plaer escoltar-lo».

Per a Duró no va ser tan fàcil seduir l’audiència ja que durant la seva intervenció va haver de demanar silenci diverses vegades a les 500 persones que esperaven afamades el dinar. L’àpat principal va consistir en una enorme paella que cuinava a l’exterior, des de les 7.30 hores, el mestre paeller Abundi Monterde. La flaire de l’arròs de muntanya obria la gana als morts. Monterde va utilitzar 60 quilograms d’arròs per elaborar l’enorme paella que, per a ell, era una anècdota ja que per les festes de la Mercè de Barcelona va fer-ne una per a 33.000 persones, i ara té entre cella i cella «batre el rècord Guiness amb una paella per a 125.000 comensals».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT