PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Parc del Cadí-Moixeró recull 60 productors locals

L’espai acull un catàleg dels aliments i artesans d’ofici del Pirineu

Per EL PERIÒDIC

Parc Natural del Cadí-Moixeró a Bagà.
Parc Natural del Cadí-Moixeró a Bagà. | EL PERIÒDIC
La seu del Parc Natural del Cadí-Moixeró a la zona de Bagà ha acollit la presentació del primer catàleg d’experiències de descoberta dels productes locals, que recull la tasca de 60 productors locals agroalimentaris i d’artesans d’oficis de l’Alt Urgell, el Berguedà i la Cerdanya.
 
L’objectiu d’aquest nou catàleg, elaborat per Patrimoni Actiu i Raiels, formada per membres de l’antic CEDRICAT, amb la col·laboració del Parc, és impulsar la descoberta dels productes locals i de la seva elaboració, tant en la seva vessant de patrimoni cultural immaterial del parc com d’actiu turístic.
 
És per aquest motiu que la jornada de presentació del catàleg s’ha adreçat, a més dels artesans, als empresaris i agents turístics de la zona. La jornada ha finalitzat amb la visita a dues de les experiències que es recullen al catàleg, com són Ecoavícola, pollastres ecològics del Cadí-Moixeró, i al Taller-Museu Nan de Gegants.
 
Cadí-Moixeró / El Parc Natural del Cadí-Moixeró està situat al Prepirineu, és el segon parc més gran de Catalunya i està repartit entre les comarques de l’Alt Urgell, el Berguedà i la Cerdanya. El parc engloba les dues grans serralades del Cadí i del Moixeró, que estan unides pel coll de Tancalaporta i formen una gran barrera muntanyosa d’uns 30 quilòmetres de llarg entre la Catalunya central, al sud, i al Pirineu, al nord. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT