PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Víctor Naudi abandona la comissió especial

La manca d'informació esgota la paciència del conseller de SDP: «No participaré més en aquest simulacre de comissió»

Per IVÁN ÁLVAREZ

Víctor Naudi, secundat per Joan Marc Miralles, reunits amb una representació de la cooperativa Raiffeisen
Víctor Naudi, secundat per Joan Marc Miralles, reunits amb una representació de la cooperativa Raiffeisen | El Periòdic
El conseller d’SDP i president suplent del Grup parlamentari Mixt, Víctor Naudi, va decidir ahir abandonar la comissió especial de vigilància del sector financer que es va formalitzar arran del cas BPA.
Naudi, visiblement indignat, va afirmar que «la Uifand, al·legant a la confidencialitat, ens va contestar a la nostra demanda d’informació amb una carta i amb uns enllaços que es poden trobar fàcilment». En aquest sentit, el conseller d’SDP va afirmar que l’actuació d’Unitat d’Intel·ligència Financera «és una total falta de respecte a la institució i que la forma de contestar que han tingut mostra una manca de voluntat absoluta i que no es pot acceptar». 
Naudi va afegir que «hem tingut molta paciència en aquest sentit i sabem que a altres estaments si els han facilitat informació. Se’ns ha faltat al respecte i crec que ja n’hi ha prou. Per tot plegat, aquest matí he comunicat a la resta de membres que avui seria l’últim dia i que no participaré més en aquest simulacre de comissió». A banda de Naudi, Pere López també va mostrar la seva indignació al respecte i va reconèixer el menyspreu de la Uifand envers la comissió: «Ens han enviat alguna informació, sí, però són coses que es poden trobar fàcilment i que gairebé són públiques. A més, ens han facilitat els enllaços, se’ns ha lliurat còpia d’aquesta documentació i les actes de la comissió de blanqueig». 
Malgrat tot, «el gran gruix de la informació sol·licitada no se’ns ha facilitat i ni tan sols han tingut el gest», va concloure López.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT