PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

ERC demana centralitzar els serveis de Bombers a la Seu

Actualment, els GRAE s’han de desplaçar diàriament a Tírvia

Per EL PERIÒDIC

El parc de Bombers de la Seu d’Urgell.
El parc de Bombers de la Seu d’Urgell. | GENCAT
ERC la Seu va presentar al ple de dimarts 13 d’octubre una moció per tal de sol·licitar a la Generalitat de Catalunya la centralització dels serveis d’emergències helitransportats del Pirineu a la Seu d’Urgell. 
 
La moció fa referència a la «incongruència que es dóna dins del cos de bombers de la Generalitat de Catalunya on, la base del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) del Pirineu està ubicada a la Seu, però en canvi, l’helicòpter està a Tírvia». Segons ERC, aquest fet fa que diàriament «el personal de guàrdia s’hagi de desplaçar a l’inici de la seva jornada fins a la població pallaresa de Tírvia i retornar a la seva finalització». 
 
A més, ERC comenta que aquesta acció comporta, «entre altres riscos de les persones, un cost econòmic desmesurat i una reducció innecessària de la jornada laboral efectiva dels professionals dedicada a temps de desplaçaments»
.
D’altra banda, la formació es refereix a la base del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM), ubicada actualment a Tremp i on les condicions meteorològiques, sovint dificulten l’enlairament de l’helicòpter degut a la boira . La formació considera que la ubicació geogràfica de la Seu a la centralitat del Pirineu, el major nombre de població, d’urgències i desplaçaments, així com un millor compliment de les isòcrones fan viable la ubicació de la base SEM a la Seu. I és que en un futur proper «està previst que els helicòpters del SEM puguin realitzar desplaçaments nocturns, i comportarà la necessitat de fer-ho des d’un aeroport civil com a base per tal de millorar la seguretat de l’equip, per tant la Seu reuneix totes les característiques per ubicar els serveis al municipi».
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT