PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Besolí afronta la penúltima prova amb el títol al cap

Demà disputa el Ral·li ciutat de Valls i a la general del Volant RACC és segon a només dos punts del líder

Per JOAN JOSEP BLASCO

Marcel Besolí, al Ral·li ciutat de Cervera.
Marcel Besolí, al Ral·li ciutat de Cervera. | Fotoesport
Només queden dues curses per acabar el Volant RACC i el campionat està del tot emocionant. Ramon Cornet és el líder, amb només dos punts d’avantatge sobre el segon, Marcel Besolí. Demà el Ral·li ciutat de Valls els posarà a prova. Saben que no poden fallar per adjudicar-se el campionat monomarca.
 
La classificació final a l’Alt Camp marcarà el futur. «El podi el tinc quasi assegurat. Ara vull estar al caixó més alt possible», assenyala Besolí, que vol fer-se amb el títol. Per aquest motiu «sortirem a guanyar. Tenim el ritme i el nivell per ser al davant». S’han disputat cinc ral·lis del Volant RACC i l’andorrà és l’únic pilot que mai ha baixat del podi, però la victòria «se’m resisteix i en tinc moltes ganes». No serà fàcil perquè els trams tenen entre 10 i 6 quilòmetres, el que obliga a que «des del primer km a l’últim no podem badar. Has d’intentar marcar diferències des de l’inici. Serà poca, però has de tractar que siguis tu qui la marca». No hi ha marge per errors  i s’ha de «sortir superconcentrat perquè si ho fas una mica malament després és difícil recuperar el temps. En canvi, si ho fas molt bé la diferència és poca». 
 
Besolí preveu que hi haurà igualtat de cronòmetres i es decidirà per mínimes diferències. «Serà una lluita entre cinc i sis per guanyar», assegura, i «fins a l’últim tram segur que arribarem junts». A més de ser puntuable per al Volant RACC també ho és per a la Copa de Catalunya de ral·lis d’asfalt, l’Open Catalunya i el Regularitat Sport. A la classifiació general Cornet suma 88 punts, per 86 de l’andorrà. Per darrera hi ha Pau Frigola amb 72. Més lluny es troben Òscar Oviedo (58) i Raül Castan (56). Tot ells són els únics que matemàticament podrien treure a Besolí del podi. La darrera cita del calendari serà el Ral·li 2000 Viratges, que es desenvoluparà el 21 de novembre. Com el de Valls, es disputa sobre asfalt.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT