PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’Art Shopping acull els treballs de sis artistes del Principat

Els artistes del país mostren les seves obres i escultures efímeres durant tota la jornada turística

Per EL PERIÒDIC

L’obra de Samantha Bosque, ‘Walking’.
L’obra de Samantha Bosque, ‘Walking’. | TONY LARA
En el marc de l’Andorra Shopping Festival, el Principat dinamitzarà els diversos eixos comercials amb escultures efímeres i elements d’art embolcallades en la festivitat i el comerç. D’aquesta manera, sis artistes andorrans elaboraran una col·lecció d’obres relacionades amb el món de la moda i el shopping en harmonia amb el look associat a cada eix comercial. 
 
Dins d’aquestes obres temàtiques, es troba ‘Walking’ (De paseig), una creació de Samantha Bosque on es juga amb els espais a través de la concentració d’elements de calçat, com les sabates. Es tracta així d’una representació del shopping en moviment, de les compres amb vida pròpia que fugen per descobrir Andorra, en què la compradora entra en joc com a espectadora. Amb l’obra, Bosque ha reinterpretat la façana del Comú d’Andorra la Vella. Un altra dinamització és ‘Hats’ (Barrets), d’Òscar Fernàndez, que a través de cinc-cents barrets guarneix les diverses zones del Principat. Es tracta d’una decoració efímera dels principals eixos comercials amb barrets de diferents formes i colors, segons el look assignat. ‘Pegs & Pegs’ (Pinces) és una altra de les obres integrants de l’Andorra Shopping. L’escultura, de Fiona Morrison, és un conjunt de poesia visual dins d’una cortina gegant, tot ben agafat amb pinces de penjar roba. Pinces que, en aquest cas, «rebran al vianant, l’engoliran, li parlaran del pas del temps i li transmetran molts missatges a través de determinats objectes, que ens aniran parlant amb un joc de dualitats». És una interpretació d’un espai a través d’un objecte que forma part de la vida quotidiana de qualsevol persona. 
 
També es troba ‘Curtains’ (Cortines), d’Anna Mangot, una artista que ha volgut vestir Andorra la Vella sense deixar indiferent a ningú. Es tracta d’una instal·lació de gran format que transporta visual i estèticament al continent Africà, a través dels teixits i les pells dels animals. ‘½ Tights’, d’Ahmed Keshta, mostra un panell escultòric que consta de gairebé un centenar de cames de maniquins de diferents colors que són tendència aquesta temporada, es traca d’una obra inspirada en el fenomen natural Cabell d’Àngels. 
Finalment, a l’Andorra Shopping s’integra ‘Haberdasher’s’, d’Helena Guàrdia. L’obra de l’autora entra en la categoria artística d’art relacional i convida als vianants a sentir-se estrelles per un dia, interactuant amb la seva obra. Es tracta d’una creació que recrea unes bobines de fil de grans dimensions mitjançant l’ús de palets. El resultat espectacular d’aquest acurat treball és capaç de sorprendre a tot aquell que passeja i passa la seva jornada per l’Avinguda Carlemany. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT